Kék párnák és Űrdöngölők - az Autizmus világnapja Győrben

Kék párnák és Űrdöngölők - az Autizmus világnapja Győrben

„Gyere a barátoddal!” – ez a szlogenje az idei győri autizmus világnapi rendezvénynek, melyen a Rutkai Bori Banda Űrdöngölők című koncertjét hallgathatják meg az autizmussal élők és barátaik.

Idén a Széchenyi tér újbóli kékbe kötése helyett koncerttel hívja fel az autizmussal élőkre a figyelmet a Magyar Vöröskereszt Győr Megyei Szervezetének, autizmussal élő gyermekeket segítő csoportja. Árnics Katalin, a csoport vezetője arról tájékoztatott, hogy idén többek között középiskolás fiatalok számára szerveztek érzékenyítő képzést, a kortárs segítők előadásokat tartanak az általános iskolák felső tagozatain arról, hogyan közeledjenek, hogyan viszonyuljanak a mássággal élő társaikhoz. A korábbi évek kék kötéseiből pedig szorgos lányok, asszonyok „ölelgetős”párnákat varrtak, melyeket a hétfői koncert után ajándékoznak a gyerekeknek, a kortárs segítőknek.

Rutkai Bori ad koncertet

A koncertről szólva a szervező kiemelte, az a fontos, hogy az autizmussal elő gyerekek barátaikkal együtt vegyenek részt a programon. A koncert természetesen „autizmusbarát” lesz, ami azt jelenti, hogy ki lesz világítva a nézőtér, nem lesz túl hangos a zene, és aki elfáradna, elvonulhat a csendes szobába. A Rutkai Bori-koncert április 16-án 16 órakor kezdődik a Vaskakas Művészeti Központban. A programok a győri önkormányzat támogatásával valósulhatnak meg.

 

F.G.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×