Kerékbilincsre figyelmeztető SMS

SMS-ben értesíthetik azt az autóst, akinek tilosban parkolva, kerékbilincset helyezne a közterület felügyelet az autójára. Ha az illetékes negyed órán belül a helyszínre érkezik mentesülhet az elszállítás, és a bilincs fel- és lerakásának költségétől. A szöveges üzenet szolgáltatásért a gépjármű tulajdonos az okmányirodában regisztrálhat- tudta meg a Revita.

Egy 2010-es rendeletnek köszönhetően a szabálytalankodó autósok megkímélhetik magukat a kellemetlen helyzetektől, vagyis attól, hogy a közterület felügyelet munkatársai bilincset helyezzenek a jármű kerekére, és ezzel együtt 11.500 forintot fizessenek a szerelésért, további 18.450 forintot pedig az elszállításért.

A sofőröknek nem kell mást tenniük, mint az illetékes okmányirodánál bejegyeztetni egy tájékoztató sms fogadására képes telefonszámot, vagy e-mail címet. Az adat felvétel 2300 forintot jelent, de cserébe, az eljáró szerv a kerékbilincs felhelyezése előtt azonnal értesíti az ügyfelet. A lényeg, hogy az üzembetartó 15 percen belül odaérjen a helyszínre.

Ám a büntetés alól senki sem mentesülhet, a szabálysértési eljárást mindenképpen lefolytatja a hatóság. Amennyiben a helyszíni bírságot nem fogadja el az autós, úgy a közterület felügyelet feljelentést tesz a rendőrségen. A tilosban parkolásért egyébként 3 ezertől, 20 ezer forintig terjed a szankció mértéke.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×