Kerékpáros múzeumtúrára invitálnak

Kerékpáros múzeumtúrára invitálnak

Kerékpárral fedezhetünk fel 11 győri kiállítóhelyet 11 kilométert megtéve szombaton. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül szervezi meg a 11 kiállítóhely, 11 km elnevezésű programot.

Grászli Bernadett, az intézmény igazgatója az izgalmasnak ígérkező programot ajánlva elmondta, kerékpáros városnézésre invitálják a győrieket, annak kapcsán, hogy a napokban zajlanak az autómentes napok, és az őszi fesztivál tematikájában is szerepel a mozgás. A biciklizés során a helyi értéket ismerhetik meg a résztvevők. A bringások az adyvárosi tó mellől indulva elsőként a városrész új köztéri alkotásait fedezik fel, a tavon a Csapásirány című úszó szobrot, amely Kelemen Zénó munkája, a Móra Ferenc Általános és Középiskolánál Bak Imre Felhő című felújított alkotását, valamint a Kuopio parkban álló Őrszem című, Bakos László üvegszobrát.

Őrszem

A túra ezt követően a Belvárosban folytatódik, a múzeum mind a 11 kiállítóhelyénél megállva, hogy a résztvevők megismerhessék az épület múltját és jelentét. Végül a Püspöki Udvarbíró-házban egy közösen elfogyasztott frissítővel zárja a társaság a rendhagyó városnézést. Az idegenvezető Grászli Bernadett és Fülöp Szabolcs lesz a túra során.

Gyülekező az adyvárosi tó melletti füves területen 15 órakor, a túra 18 óráig tart. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a program megnevezése mellett, a résztvevő neve és telefonos elérhetősége megadásával: mof.romer.gyor@gmail.com-on lehet.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×