Kerékpárt, fodrászeszközt és kollégiumi támogatást hoztak az angyalok

Kerékpárt, fodrászeszközt és kollégiumi támogatást hoztak az angyalok

Az „Angyalok a belvárosban” adventi kampányban összegyűlt adományokat kedden adták át a pályázaton nyertes intézmények képviselőinek a győri Kossuth Lajos Középiskolában.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriuma második alkalommal hirdette meg tavaly decemberben az „Angyalok a belvárosban” adventi adománygyűjtő kampányát, amelyhez belvárosi szolgáltatók, üzletek és a megyei kereskedelmi és iparkamara több tagozata is csatlakozott. Négy iskola alapítványa nyújtott be pályázatot diákjai számára. Az összegyűlt adományt a vállalkozók kiegészítették, így minden pályázó diák kaphatott támogatást.

 

Rózsavölgyi László méltatta a jótékony kezdeményezést


Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke emlékeztetett: az alapítvány célja, hogy a belvárosi iparosok, kereskedők megmutassák, szerintük Győr belvárosa élénk, izgalmas kereskedelmi helyszín. Az adventi kampány lényege pedig az volt, hogy adománygyűjtő „perselyeket” helyeztek el az akcióhoz csatlakozott közel húsz üzletben, amelybe a vásárlók bedobhatták a jótékonyságra szánt összeget, melyért cserébe egy angyalkafigurát kaptak.

Rózsavölgyi László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a győri szívre alapozva sikerült összefogni, összekovácsolni a belvárosi közösséget.

 

Pintér-Péntek Imre a szakképzés jelentőségéről beszélt


„A kamara és a helyi vállalkozások is arra törekednek, hogy itthon tartsák a fiatalokat, szakképzéssel, munkahelyteremtéssel, hiszen nincs elég szakmunkás a megyében” – hívta fel a figyelmet Pintér-Péntek Imre, a megyei kamara elnöke. A Bevásárló Utcák Alapítvány is úgy jótékonykodik, hogy azoknak a rászoruló fiataloknak segít, akik szakmát tanulnak.

A támogatásokat az intézmények vezetői vették át. A Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő diákok kulturális és szabadidős tevékenységéhez kaptak támogatást. A Győri Műszaki SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egy eladónak tanuló diák kollégiumi díjának fedezésére vehetett át segítséget. A Győri Műszaki SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma három diákja is örülhetett, kollégiumi díj, közösségi programok költségeit állta az alapítvány számukra, a harmadik tanulólány pedig egy kerékpár boldog tulajdonosa lehetett.

 

Kerékpárt kapott az egyik rászoruló diák


A Győri Műszaki SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma fodrásztanulója százezer forint értékben kapott a szakmája gyakorlásához szükséges eszközöket. A pénzbeli támogatás mellé gyakorlati képzőhelyet és mestervizsgára történő felkészítést is felajánlották számára a fodrászvállalkozók.

Az „Angyalok a belvárosban” akció jövő adventkor folytatódik – ígérték a szervezők.

 

Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Angyalok a belvárosban 2018 átadó
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×