Keresik a frissdiplomásokat

A vállalkozások közel 90 százaléka alkalmaz friss diplomásokat - ez az eredménye annak a Népszabadság által szombaton ismertetett kutatásnak, amelyben a Budapesti Gazdasági Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében csaknem 200 vállalkozás részvételével végeztek.

A napilap cikke szerint ez az adat megdönti a diplomás munkanélküliekre vonatkozó sztereotípiákat.

 

A vállalatok 88 százaléka foglalkoztat friss diplomást, 66 százalékuk pedig 1-3 pályakezdő munkavállalót. A cégek 93 százaléka a végzettségének megfelelő munkakörbe veszi fel a fiatal szakembereket, akiktől elsősorban a magas szintű szakmai ismereteket és a magabiztos nyelvtudást várják el.

 

A megkérdezett vállalatok harmada egyetlen felsőfokú végzettségű pályakezdőt, további 33 százalékuk pedig 2-3 felsőfokú végzettséggel rendelkező, kezdő munkavállalót vett fel az elmúlt öt évben.

 

A pályakezdőket is alkalmazó vállalkozások további harmadán belül 12 százalék azon cégek aránya, amelyek 4-5 diplomás pályakezdőt vesznek fel évente, 5 százalékuk 6-10, 16 százalékuk pedig tíznél több kezdő munkavállalónak kínál munkát egy év alatt - ismerteti a Népszabadság.

 

Forrás: hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×