Később indul a roham a tanszerekért

Később indul a roham a tanszerekért

A kánikula miatt a szokásosnál valamivel később indul a roham a tanszereket árusító boltokban – hangzott el az M1 Híradójában.

A kereskedők tájékoztattak: már feltöltötték a polcokat, több órán keresztül lehet nézelődni, válogatni, de a 30 fok feletti meleg miatt csak huszadika után várják a tömegeket. Több mint egymillió gyerek ingyen kapja a tankönyveket, de még így is 15-20 ezer forintot elköltenek a szülők az iskolakezdés előtt.

Habár a nyári szünet még javában tart, a papírboltok polcai tele vannak füzetekkel, mappákkal, tollakkal. A legtöbb szülő tudatosan készül a tanévkezdésre, ugyanis a legfrissebb kutatások szerint egy általános iskolás gyermek beiskolázása mintegy tizenötezer forintba kerül.

A legtöbben egy listával érkeznek, a vásárlók egyharmada az interneten előre kinézi, mit szeretne beszerezni gyermekének.

A tapasztalatok szerint egyre többen választják a jobb minőségű, tartós, de drágább termékeket. A legnépszerűbb tanszerek azonban továbbra is azok, amiken a gyerekek kedvenc állatai vagy mesefigurái látszanak.

A pénzügyi kiadások tervezésében sokat segít, hogy a családok többségének már nem kell fizetni a tankönyvekért. A tanévkezdéshez számos önkormányzat is jelentős segítséget nyújt. A nagycsaládosok, tartósan beteg gyermeket nevelő vagy nehéz anyagi helyzetben élő szülők több tucat településen igényelhetnek iskolakezdési támogatást.

A következő tanév szeptember harmadikán, hétfőn kezdődik.

Fotó: Nyiregyhaza.hu

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×