Készen van a csatorna feletti új híd

Készen van a csatorna feletti új híd

Jól haladnak a munkák az 1-es számú főúton, a likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között, elkészült a csatorna feletti új híd is – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A NIF közleményében részletezte, az 1. számú főút 2×2 sávos bővítése során 2018-ban elkészült a főút városból kifelé vezető oldalának szélesítése. Határidőre befejeződött a Tóth László utcai felüljáró félpályás megépítése, így a múlt év december közepe óta azon haladhat a forgalom.

 

 

Az idei év tavaszán megkezdődött az 1-es főút város irányába tartó sávjainak szélesítése és az új pályaszerkezet megépítése. A Tóth László utcai műtárgy Aréna parkoló felőli részén a hídfők elkészültek, a gerenda beemelés április első hetében megtörtént. Az 1-es főúton elkezdték a meglévő hidakat félpályán felújítani, a burkolatot lemarták és a szegélyeket elbontották.

A város felől a Dohány utca irányába az Iparcsatorna felett kiépülő „A” ágon a beton alapréteg elkészült, erre jönnek majd a pályaszerkezeti rétegek. Készen van a csatorna feletti új híd. Már csak a befejező munkák vannak hátra.

 

 

A Dohány utcában a burkolat szélesítés, csatorna, szegély építés a bal oldalon elkészült és félpályában a kötőréteg terítés is befejeződött.

A Reptéri úton a régi burkolat elbontása és az új pályaszerkezet betonozása megtörtén. A Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál a körforgalom kialakítása megkezdődött.

A fejlesztés Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból megvalósuló fejlesztés előreláthatólag 2019. harmadik negyedévében fejeződik be.

A nettó 2,1 milliárd forint értékű projekt kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végzi.

 

Fotó: NIF

Csatolt galéria: Jól halad az 1-es főút átépítése
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×