Készül a kézilabdás körforgalom

Készül a kézilabdás körforgalom

Várhatóan május végén adják át Győr egyik legújabb műtárgyát, mely ezúttal a sport– illetve kézilabdasikerek előtt tiszteleg. Ráadásul mindenki megcsodálhatja, hiszen az egyik legforgalmasabb, körgeometriás csomópontban kap helyet. A kivitelezés látványos momentumához érkezett, mutatjuk!

Április első hetében már beszámoltunk róla, hogy az Ipar út – Szigethy Attila út – Fehérvári út találkozásánál lévő körforgalomban egy új, különleges szerkezet építését kezdték meg a szakemberek. A 8 méter széles és közel 6 méter magas, egyedülálló, kézilabdát formáló műtárgy úgynevezett elektrosztatikusan porfestett acél zártszelvényből álló vázszerkezete azóta elkészült, erre kerül majd rá a lemezborítás, és az azt díszítő, nyomtatott képek.

 

 

A kivitelezés kezdetekor a fejlesztéssel kapcsolatban Radnóti Ákos alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a projekt a körforgalmak felújításának szerves része, a program 2015-ben indult, ennek köszönhetően pedig az elmúlt években számos csomópont szépült meg, vagy gazdagodott valamilyen attrakcióval. Emlékezzünk csak vissza a legutóbbi korszerűsítésekre, a 2018-ban átadott adyvárosi csomópontra: a Kodály Zoltán és a Földes Gábor út kereszteződésébe rozsdamentes acélból kört formázó növényfuttatót építettek, vagy éppen a az Új Bácsai úti körforgalom látványosságára, az EYOF-kockára. Hasonlóan grandiózus alkotás lesz a mostani fejlesztés is, ezt ígéri az alpolgármester. „Miután Győr egy nagyon sportos város, és sokan rajonganak a kézilabdáért, így az 5 tonnás szerkezetről, az arra helyezett fényképekről az Audi ETO KC kiválóságai, a lányok sikerei, az emlékezetes meccsek pillanatai, maga az Audi Aréna, de természetesen a szurkolók is visszaköszönnek majd” – mondta a Győr+ TV-nek Radnóti Ákos.

 

 

Az alpolgármester – aki a körforgalmak megszépítésének ötletgazdája és kezdeményezője is egyben – portálunknak elárulta, hogy az Ipar út – Szigethy Attila út – Fehérvári út csomópontjában az új műtárgy mellett megújul a zöldterület, a füvesítésen túl cserjéket telepítenek, de automata öntözőrendszert is kiépítenek a szakemberek. A kézilabdás csomópont május végére készülhet el, reméljük addigra a Győri Audi ETO KC újabb BL-győzelmet zsebel be.

Fotó: Czika László Balázs

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×