Készül a Kis Baross út

Készül a Kis Baross út

A Lüktető Belváros projekt keretében számos belvárosi utca újul meg. A napokban a Kis Baross út felújítását kezdték meg a szakemberek…

A sétálóutca új burkolatot kap, amely természetes kőből készül, a 620 négyzetméteres területre antracit bazalt és világosszürke gránit fűrészelt kockakövek kerülnek. Az új kőburkolat az előző szakasz kőkiosztására hasonlít majd, diagonál elrendezéssel.  – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

 

 

A munkálatok ideje alatt az útszakasz egy sávján továbbra is közlekedhetnek a gyalogosok, akik a felújítás után nem csak szebb, de kényelmesebben járható felülettel találkozhatnak majd. A Kis Baross út felújításával párhuzamosan folytatódik a munka a Dr. Kovács Pál utcában is, ahol elkészült az útburkolat alapja, ettől a héttől a kőburkolat készítése veszi kezdetét. „Úgy tervezzük, hogy mindkét utcafelújításunkat április végén fejezzük be. Ezt követően, várhatóan április végén kezdjük el a Király utca teljes körű útburkolat felújítását. A 4200 négyzetméteres útpályaszerkezet elbontása, új alap építése és a kőburkolás időigényes munka, amit befolyásol, hogy a munkaterületen belül a gyalogos forgalmat – társasházakhoz, üzletekhez – biztosítani kell. – zárta a szóvivő.

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×