Két késes támadás is történt Bécsben

Két késes támadás is történt Bécsben

Négy ember súlyosan megsebesült két késes támadásban szerda este az osztrák fővárosban, a támadások indítéka azonban egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a két eset között van-e összefüggés - közölte a rendőrség egyik szóvivője.

 

Mindkét késelés Bécs második kerületében történt, ahol a híres Prater park és a Praterstern néven ismert közlekedési csomópont is található.

"Egy férfi késsel rátámadt egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra. Három áldozatát súlyosan megsebesítette, életveszélyes állapotban vannak" - mondta el a szóvivő, hozzátéve, hogy a család tagjai osztrák állampolgárságúak. A rendőrség közlése szerint az eset a Praterstrasse egyik metrókijárata közelében, egy japán étterem előtt történt, és a tettes a Praterstern csomópont irányában menekült el.

Ez utóbbi helyen fél órával később egy másik támadás is történt, egy csecsenföldi férfit sebesítettek meg késsel életveszélyesen.

"Nem tudjuk, hogy mennyire függenek össze és egyelőre semmit sem tudunk az indítékokról" - tette hozzá kérdésekre válaszolva a szóvivő. A támadóról csak annyit tudott mondani, hogy egy férfit keresnek.

A rendőrök később őrizetbe vettek egy kezén megsérült afgán állampolgárságú férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak, de további részleteket nem közöltek.

A bécsi rendőrség nagy erőkkel vonult ki a belváros közeli helyszínre. Az esethez közeli metróállomást átmenetileg lezárták.

Fotónk illusztráció (ORF Wien).

MTI

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×