Kétszer is megmérkőzik Montenegróval a női kézilabda-válogatott Győrben

Kétszer is megmérkőzik Montenegróval a női kézilabda-válogatott Győrben

A magyar női kézilabda-válogatott szeptember végén kétszer is megmérkőzik a montenegrói csapattal.

A hazai szövetség honlapja szerint a dán Kim Rasmussen irányította együttes szeptember 23. és 30. között Győrben edzőtáborozik, és a felkészülés végén csap össze vb-hatodik riválisával.

Rasmussen elmondta: nagyon örül, hogy szeptember végén az A és a B keret is együtt lehet.

"A junior világbajnok csapat tagjai közül többen is a B keret tagjai, de fontos tudni, hogy a tehetség még nem jelent sikert felnőtt szinten" - mondta a szakember. Hozzátette: az érintett játékosoknak "sokat kell dolgozniuk és érniük ahhoz", hogy a felnőttek között is felvegyék a lépést a legjobbakkal, amihez hozzájárulhat a mostani közös munka.

"Szeretnék minél több játékost megnézni, hogy lássam, mennyire motiváltak, mennyire készek a közös munkára és a fejlődésre" - közölte a kapitány. Kiemelte: a két keretbe meghívott játékosokkal az eddigi munkát folytatják, hiszen most tudnak utoljára együtt lenni az Európa-bajnokság előtti kerethirdetést megelőzően.

"Az A és B keret is nyitott, a B keret tagjai is bebizonyíthatják, hogy van helyük az A keretben" - hangsúlyozta. Rasmussen elárulta: minden olyan játékosnak küldött meghívót, aki jelenleg teljesen egészséges, illetve az Eb kapcsán számításba vehető. Egyedül a rutinos szélső, Bódi Bernadett hiányzik, aki a kapitány indoklása szerint azért nincs velük - és készül inkább a klubjában -, mert "fizikailag rendkívül megterhelő szezon után van, és fontos, hogy feltöltődjön".

Montenegróval kapcsolatban Rasmussen kifejtette: erős válogatottal mérkőznek meg két alkalommal, a keretben lévők közül pedig minél több kézilabdázónak szeretne játéklehetőséget adni.

A találkozókra a Magvassy Mihály Sportcsarnokban kerül majd sor, a korábbi időpontokat (28. és 30.) azonban a montenegróiak kérésére módosítani kell, így az még nem végleges.

A magyar női válogatott kerete (szeptember 23-30.):

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), KISS Éva (Győri Audi ETO)

Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)

Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)

Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra-Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)

Beállók: CIFRA Anita (Dunaújvárosi KKA), ELGHAOUI Asma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd)

Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

 

A B-válogatott kerete (szeptember 23-26.):

Kapusok: CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)

Jobbszélsők: DÁVID-AZARI Fruzsina (Moyra-Budaörs), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA)

Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)

Irányítók: LAKATOS Rita (Byasen Trondheim, norvég), TÓTH Eszter (MTK Budapest)

Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), PÁSZTOR Noémi (Moyra-Budaörs), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA)

Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra-Budaörs), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), WALFISCH Mercédesz (EUbility Group Békéscsaba)

Balszélsők: HÁRSFALVI Júlia (TuSies Metzingen, német), KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

 

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

Edző: SITI Beáta

 

MTI / kéziszövetség.hu
Fotó: MKSZ

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×