Kezdeményezték a késelő győri fiatalok előzetes letartóztatását

Kezdeményezték a késelő győri fiatalok előzetes letartóztatását

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a két fiatalkorú fiúnak, akik október 7-én éjjel megvertek és megkéseltek egy hajléktalant Győrben.

Az indítvány szerint a két ittas fiatal odament a padon fekvő 53 éves hajléktalan férfihoz, akit arra szólítottak fel, hogy álljon fel és pakoljon ki értéktárgyait. Ugyanakkor minderre időt sem hagyva bántalmazni kezdték a sértettet: ütötték, rugdalták, majd miután földre esett, megtaposták.

A bántalmazás során a fiatalabb, 15 éves fiú elővette a nála lévő zsebkést is, amellyel hat helyen megszúrta a sértettet. A szúrások a sértett mell- és hasüregébe hatoltak. Az erőszaknak egy járókelő vetett véget, aki rákiáltott a fiatalokra. Az elkövetők ezt követően a sértett értékeivel együtt elszaladtak a helyszínről. A hajléktalan férfi életveszélyes állapotban került kórházba.

Az ügyészség indítványának indokai szerint tartani lehet attól, hogy az elkövetők - szabadlábon hagyásuk esetén – tanúkat félemlítenének meg, illetőleg újabb bűncselekményt követnének el. Emellett megállapítható, hogy egyikükkel szemben korábbi eljárások is folyamatban vannak. Mindezek miatt az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére tett indítványt - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az esettel kapcsolatos korábbi cikkünk ide kattintva érhető el!

Foto: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×