Eloltották a tüzet a győri hulladékkezelő telepen - FRISSÍTVE!

Eloltották a tüzet a győri hulladékkezelő telepen - FRISSÍTVE!

Mintegy négyszáz négyzetméteren égett a szemét.

01:00:

Eloltották a győri hulladékkezelő telepen késő délután keletkezett tüzet. A Külső Fehérvári út közelében lévő létesítményben mintegy négyszáz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét, a körülbelül ötezer köbméteres hulladékkupac egyharmada égett. A győri, a pannonhalmi, a lébényi, a mosonmagyaróvári, a csornai, a tatabányai és a pápai hivatásos, valamint a győrszemerei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. Az oltást rakodógépek is segítették. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labort szintén a helyszínre riasztották, de a mérései nem mutattak ki mérgező anyagot a levegőben.

21.30

„A GYHG Nonprofit Kft. kezelésében lévő Sashegyi Hulladékkezelő Központban 16.45 órakor eddig tisztázatlan okból lángra kapott a létesítmény fogadóterületén tárolt lomhulladékból mintegy 100 tonnányi rész. A szolgáltató haladéktalanul értesítette a katasztrófavédelmet, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tüzet rövid idő alatt sikerült lokalizálni, sem személyi sérülés nem történt, sem a telephely járműveiben, gépeiben nem esett kár és az egyéb hulladékokra sem terjedt át a tűz” – közölte a Győr-Szol Zrt.

A tűz jelentős füsttel járt, mert a hulladékfrakciók elhatárolására használt gumiabroncsok egy része is égni kezdett, ám a szakemberek nem mértek veszélyesnek minősülő mennyiségben káros anyagot a levegőben.

Olvasói fotó

„Jelenleg a megégett lomhulladék áttárolása, szétválasztása zajlik, az egyes részeket folyamatosan locsolják a tűzoltók. Ez a munka várhatóan reggeli órákig elhúzódhat, de a tűz továbbterjedésével nem kell számolni, és az autógumik sem füstölnek már. A kezelőközpont áramellátását 20 óra körül visszakacsolták, és az egyéb hulladékkezelési munkák is a megszokott munkarend és technológia szerint zajlanak” – tudatták szerkesztőségünkkel.

20:18

Megakadályozták a tűzoltók annak a tűznek a továbbterjedését, amely egy hulladékkezelő telepen keletkezett Győrben, a Külső Fehérvári út közelében. Mintegy négyszáz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét, a körülbelül ötezer köbméteres hulladékkupac egyharmada ég. A győri, a pannonhalmi, a lébényi, a mosonmagyaróvári, a csornai és a pápai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett folyamatosan oltják a lángokat. A munkálatokat két rakodógép is segíti. A helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is, mérései eddig nem mutattak ki mérgező anyagot a levegőben.

Korábban írtuk:

Tűz keletkezett egy hulladékkezelő telepen Győrben, a Külső Fehérvári út közelében. Mintegy négyszáz négyzetméteren kapott lángra a szemét, és a tűz további több ezer köbméter hulladékot veszélyeztet. Az esethez nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, Győrből, Pannonhalmáról, Lébényből, Mosonmagyaróvárról, Csornáról és Pápáról riasztottak hivatásos egységeket. A rajok oltani kezdték a lángokat. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is.

A mintegy ötezer köbméter szemét egyharmada ég, a tűzoltók megpróbálják két részre szedni a hulladékot, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését. Habosított vízsugárral és védő vízsugárral oltják a tüzet nagy erőkkel.

 

Katasztrófavédelem

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×