Kikapott az ETO, bajnok lett az MTK

Kikapott az ETO, bajnok lett az MTK

Csapatunk 3:1 arányban kétgólos vereséget szenvedett az MTK Budapest otthonában, amely azt is jelentette, hogy a házigazda kék-fehérek megnyerték a bajnokságot.

 

 

Gólszerzők: Vass Patrik (10.), Lencse László (45.), Kanta József (84. – 11 m) – Deutsch Bence öngól (7.)

WKW ETO FC Győr: Szatmári Zoltán Attila (K) – Kovács Krisztián, Vadász Viktor, Debreceni András (CSK), Rokszin Ádám – Bagi István, Tajthy Tamás (77. Beliczky Gergő), Szatmári Lóránd (87. Hidi M Sándor) – Szimcso Viktor, Zamostny Balázs, Erdélyi László (61. Magasföldi József)

Cserék: Onódi Ákos (K) – Szabó Bátor, Gyagya Attila Lehel, Pongrácz Viktor

Együttesünk ősszel azon kevés csapatok közé tartozott, amelyek le tudták győzni hazai pályán az MTK Budapest csapatát. Akkor Szabó Lukas és Szimcso Viktor voltak eredményesek, míg a túloldalon a győri származású Lencse László.

1. félidő

A találkozó kiegyenlítetten kezdődött, az első lehetőségre az 5. percig kellett várni, amikor Zamostny beadását Erdélyi próbálta háttal a kapunak kapura lőni, de célt tévesztett. Két perccel később azonban előnyhöz jutottunk. Szimcso beadását a hazaiak védője, Deutsch csukafejessel juttatta Bese kapujába, 0:1. Sokáig sajnos nem örülhettünk, mivel három perccel később Vass Patrik egyenlített, 1:1. Schäfer ugratta ki Katonát, aki a második hullámban érkező Vass elé passzolt, majd a korábbi gyirmóti játékos kilőtte a hosszú sarkot. A lüktető játékot hozó első félidő 28. percében Vass próbálkozását hárította Szatmári, majd a 35. percben Kulcsár lépett ki ziccerben, de portásunk ezúttal is a helyén volt. Két perccel később egy szép támadást követően Szimcso lépett ki üresen a kapusra, de lövés helyett passzolni szeretett volna, labdáját pedig a visszaérkező Balogh becsúszva szögletre mentette. Néhány pillanattal később már Zamostny eresztett meg 20 méterről egy lövést egy látványos egyérintős játékot követően, de labdája a kapufán csattant. A félidőt jelző sípszó előtt még utoljára megindultak a kék mezes hazaiak, pontosabban Lencse, aki hatalmas gólt akasztott a jobb felső sarokba. Kapusunknak esélye sem volt, 2:1.

2. félidő

A második félidő elején sikerült némi mezőnyfölényt kialakítanunk, azonban beadásaink, próbálkozásaink rendre elakadtak a hazai védőkben. A 60. percben az MTK jutott szabadrúgáshoz jó szögből, de Szatmári Borbély próbálkozását is kitolta a léc alól. A 63. percben Zamostny vezette keresztbe a labdát a hazaiak tizenhatosa előtt, s kereste a lövési lehetőséget, de végül próbálkozása a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később már Katona próbálkozott a kapunk előtt kiszorított helyzetben, de korábbi MTK-s Szatmári ismét a helyén volt. A 72. percben a csereként beálló Hrepkát hozták helyzetbe, de a kapusunkba lőtt. Nem sokkal később már Tajthy előtt adódott lehetőség, de hatalmas bombáját Bese remek érzékkel tolta ki léc fölé. 79. percben Lencse kontrázhatott, de lövése nagy szerencsénkre a kapufáról kipattant. A végeredményt a 84. percben Kanta állította be tizenegyesből, 3:1.

Csapatunk főként az első félidőben bemutatott játéka miatt talán megérdemelte volna az egyik pontot, de előre kell tekintenünk, hiszen a következő három hétvégén érkeznek a Győr-Moson-Sopron megyei rangadók.

Feczkó Tamás: Jó mérkőzésen sikerült győznünk. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen nagyszerű játékosokkal dolgozhatok nap mint nap. Nagyon keményen megdolgoztunk azért, hogy most bajnokok vagyunk, az egész évünk erről szólt. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnünk a célunkat. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a játékosaimról, hiszen mindenkinek egy közös célja volt, hogy a csapat feljusson. Ezért dolgoztunk napról napra, hétről hétre, és mindenki tette a saját dolgát. A jövőre nézve nagyon fontosnak tartom, hogy igazi csapat maradjunk mindig, hiszen így tudunk eredményesek lenni.

Szentes Lázár: Nyílt játékot vállaltunk föl, a helyzetek kialakításában egyenrangúak voltunk az MTK-val, a helyzetkihasználás viszont a bajnokcsapatnak sikerült jobban.

eto.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×