Kis sószemcse, nagy lehetőség az influenza megelőzésére

Kis sószemcse, nagy lehetőség az influenza megelőzésére

Decemberben egyre többen fordulnak orvoshoz légúti betegségekkel, influenzával. A védőoltás mellett az influenza megelőzésében az egészségügyi száraz sóterápia is segíthet, amely most már Győrben is elérhető, a közkedvelt Melius sóbarlang helyén.

Sokan tudják már, hogy a téli időszakban gyakran előforduló légúti megbetegedések kezelésére, megelőzésére létezik természetes, mellékhatásmentes módszer is. Akik már korábban ki is próbálták és saját egészségükön tapasztalták a sóterápia lehetőségeit, rendszeres látogatókká váltak a Melius Sóbarlangban. Azt viszont talán még kevesen tudják, hogy jelentős fejlesztés lesz 2015-től az érintettek által megkedvelt sóbarlang háza táján: az eddiginél sokkal kisebb szemcsemérettel, sokkal nagyobb hatóanyag koncentrációval és egészségügyi hatásfokkal érkezik Győrbe az Indiso SPELEO terápia.

Ebből az alkalomból a sóterápiát évtizedek óta alkalmazó dr. Kovács Tibor, tüdőgyógyász főorvos véleményét kérdeztük.

„A légszennyezettség az utóbbi évtizedekben egyre komolyabb problémát okoz, a legrosszabb helyzetben a nagyvárosok vannak. A légutak szűkületével járó krónikus tüdőbetegségek és a tüdőrák kockázata egyértelműen összefügg a 2,5 mikronnál kisebb részecskék okozta légszennyezéssel. A városi levegőben, a gyermekek fejmagasságában a levegőszennyező részecskék koncentrációja 500 000-szeres a magashegyi levegőhöz képest. Az ősszel és az influenza járványok idején jelentkező légúti megbetegedések, illetve a légúti allergiák kiváltó oka is szinte mindig a levegő minőségében (vírusok, baktériumok, gombaspórák, belélegzett allergének, dízelkorom, stb.) keresendő.

 

 

Régóta tudjuk, hogy légzőszervi betegségek esetén bizonyos éghajlati jellegzetességek elősegítik a gyógyulást. A természetes sóbarlangok klímája, illetve a tengeri levegő gyógyítja a légzőszerveket, ezért az asztmás és allergiás betegeknek, valamint a gyakran „megfázó” pácienseknek kimondottan ajánlott. Krónikus légzőszervi betegeim visszajelzései is ezt bizonyították ez elmúlt 28 év során.

A barlangokban és a tenger mellett élvezhető levegő tulajdonságainak reprodukálására ugyanakkor a telített sóoldat és a sókristályok is képesek. A sólámpák és sótéglák kizárólag esztétikai hatásával szemben azonban az Indiso SPELEO terápia hatékonysága abban rejlik, hogy a száraz, nagy sűrűségű hatóanyag könnyen belélegezhető, a részecskéi rendkívül kis méretűek. A különlegesen tiszta NaCl-aeroszol megfelelő, kúraszerű használat esetén biztosítja az egyedülálló gyógyhatást.

Az Indiso kezelések előtt és a kúra végén szakorvosi vizsgálat történik, így a betegek állapota, az újbóli súlyosbodások száma, a gyógyszerfogyasztás, illetve a légzésfunkciós értékek a kiindulási állapothoz képest összehasonlíthatóak, a terápia eredményessége könnyen mérhető. Az Indiso kezelés légzőtornával is bővíthető, így egyénre szabott komplex terápiás lehetőséget kínál.

Ilyen lehetőség például a légzőtorna, vagy a sóbarlangban szervezett relaxációs, fényhatásokkal kiegészített meditatív zenei események, melyeknek immár rendszeres fellépője Kövi Szabolcs.

Az Indiso SPELEO terápia számos légúti betegség esetében javasolt: krónikus hörghurut, orrmelléküreg gyulladás, asztma, szénanátha és más légúti allergiák, mandulagyulladás, tüdőgyulladás utáni rehabilitáció, krónikus légúti szűkülettel járó megbetegedések (COPD), mukoviszcidózis, hörgőtágulat, tüdőtágulás, torokgyulladás, dohányzással összefüggő megbetegedések esetében, de krónikus bőrproblémák (ekcéma, pikkelysömör) esetén is kedvező hatású volt.

Alkalmazását mindenkinek ajánlom, akár preventív jelleggel is!”

*

Hatalmas Karácsonyi és nyitási akció: tiszta légzés természetesen az ünnepekre is! Vessen véget a kínzó tüneteknek, előzze meg az influenzát!

Az Indiso, Magyarország legelismertebb száraz egészségügyi sóterápiája megérkezett Győrbe is!

Légúti betegségek kezelésére válassza Ön is a 100%-ban természetes, gyógyszer- és adalékanyag-mentes, biztonságos, hosszú távú megoldást!

Most a kedvezményes 10 alkalmas bérlethez 5 alkalmat ajándékba adunk – mindössze 14.900 Ft-ért (csak 990 Ft /kezelés)!

Indiso Sóklinika Győr

www.indiso.hu/gyor

Győr, Csaba utca 19./C

(a közkedvelt Melius sóbarlang helyén)

Bejelentkezés és további információ: +36 20 249-5140

*Az ajánlat a 2014. december 1-20-ig megvásárolt bérletekre érvényes.

(X)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×