Kiválóan teljesítettek a fiatal, győri tornászok

Kiválóan teljesítettek a fiatal, győri tornászok

Két győri intézmény csapata is első helyen végzett a Torna „A” Kategória Diákolimpia® Országos Döntőjében.

2018. április 7-8-án a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnokában került megrendezésre a 2017/2018. tanév Torna „A” Kategória Diákolimpia® Országos Döntője. A kétnapos rendezvényen az I., II, és III-IV. korcsoportba tartozó leány- és fiúcsapatok, valamint az I., II., III-IV., V-VI. korcsoportba tartozó lány- és fiú egyéni versenyzők mérték össze tudásukat. A versengés végén a legjobb egyéni versenyzők és csapatok elnyerték a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A torna az iskolai testnevelés órák egyik legfontosabb mozgásformája, az alapokat mindannyian elsajátítjuk az órákon. Akik pedig tehetséggel és kiváló adottságokkal rendelkeznek ehhez a sportághoz, azok már nagyon korán elkezdik a komoly edzésmunkát. Ez ugyanis az egyik olyan sportág, amelynél már egészen fiatal korban elkezdődik a komoly versenyzés, és a világversenyeken nem ritka a fiatal tinédzserek szereplése sem. A torna Magyarországon egy sikeres sportág, számos olimpiai és világbajnokkal: a legeredményesebb hazai tornászunk az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, és büszkék vagyunk a nyári játékokon aranyérmet szerző további bajnokainkra is, mint pl. az ugrás aranyérmesére Ónodi Henriettára, a gyűrű kiválóságára Csollány Szilveszter, vagy a lólengés nagyjaira: a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltánra, a szintén olimpiai bajnok Borkai Zsoltra, valamint 2012 olimpiai bajnokára, Berki Krisztiánra.

 

Az eredményekben gazdag múltnak, a lelkes testnevelőknek, edzőknek és a jelenkori példaképeknek köszönhetően a torna ma is a legkedveltebb sportágak egyike. Az idei tanévben 25 leány és 29 fiú csapat, 91 lány és 112 fiú versenyző nevezett a Torna „A” Kategória Diákolimpia® Országos Döntőbe, így több mint 200 fő versenyzett az április 7-8-i hétvégén egyéniben és összetett csapatversenyben.

 

A kétnapos rendezvénynek a tavalyi évhez hasonlóan a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnoka adott otthont. Az eseményen jelen volt – többek között - a többszörös magyar bajnok tornász, Böczögő Dorina is. A kétnapos küzdelem végén legjobban érem díjazásban részesültek. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Palkovics László közoktatásért felelős államtitkár is.

 

 

A megmérettetésen két győri iskola diákjai is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az összetett csapatversenyek III.-IV. korcsoportjában, a lányok között az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai végeztek az első helyen, míg a fiúknál ugyancsak ebben a kategóriában, a Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium tanulói léphettek fel a dobogó legfelső fokára.

 

 

Ezúton is gratulálunk a teljesítményhez!

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×