Klasszikus vasárnapi ebéd színesen

Klasszikus vasárnapi ebéd színesen

Ezúttal egy könnyedebb rántott csirke variációt mutatok azoknak, akik imádják ezt a klasszikus vasárnapi fogást.

A köretnél a selymes krumplipürét brokkolival helyettesítjük, ami megkapja a krumplipüré vaj- és a tejadagját, a rántott húst házi tojással kényeztetjük, és zsírban sütjük. A fogás mellé üdítő savanyúságként a mi felvidéki vitaminsalátánkat készítettem, ami a téli szezon megmentője!

 

 

Bevásárló lista (4 személyre)

⦁ 6 db csirke felsőcomb filé

⦁ 2 db házi tojás

⦁ 100 g zsemlemorzsa (teljes kiörlésű)

⦁ 100 g fehér tönköly liszt

Püré:

⦁ 250 g párolt brokkoli

⦁ 2 db közepes főtt burgonya

⦁ 3 g só, csipet bors

⦁ 3 dkg vaj

⦁ 1 dl tej

Saláta

⦁ 5 szál sárgarépa

⦁ 1 közepes fej vöröshagyma

⦁ 1 citrom leve

⦁ 1 ek méz

⦁ 2 g só

 

 

Elkészítés

1- A húsokat mindkét oldalán alaposan besózzuk, 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztbe, felvert (sótlan) tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és hagyjuk száradni 10 percig. 1:1 arányban olajban és zsírban először lefedve, fordítás után fedetlenül ropogósra sütjük.

2- A főtt brokkolit, krumplit összetörjük vagy botmixerrel pürésítjük, és vajat, majd a tejet hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk tálalásig.

3- A vitaminsalátákat a répákat 1:1 arányban a kicsi és nagy lyukon lereszeljük, a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk és ízesítjük a felsorolt hozzávalókkal. Minimum 15 percig hűtőben érleljük, de igazán másnap tökéletes!

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×