Klórtartalmú tisztítószer a bébiételben

Klórtartalmú tisztítószer a bébiételben

Gyümölcsös bébiételt hívott vissza a Drogerie Markt (dm) üzletlánc klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenlétére hivatkozva.

A „Babylove bio eper-málna-alma” (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös, sajátmárkás, 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű bébiételét hívta vissza a dm – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében. A Nébih arra is felhívja a figyelmet, hogy a klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben, ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését. Ezért arra kérnek mindenkit, aki ilyen terméket vásárolt, hogy ne adják gyermeküknek!

 

A szennyezett termékekből Magyarországra, Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába is szállítottak. Az üzletlánc ezeket a termékeket már le is szedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól, a korábban megvásárolt termékeket pedig a dm üzletei visszaveszik.

 

Forrás: Dívány

Fotók: Pixabay, nebih.gov.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×