Komponálj kreatívan, a Google segít!

Komponálj kreatívan, a Google segít!

Március 21-én újabb remek ötlettel rukkolt elő a Google. Egy mesterséges intelligencia segítségével bárki kedvére komponálhat, és még Bach is segíti az újdonsült zeneszerzőket.

Harmónia, hangjegy, dallam – a zeneszerető közönségtől biztosan nem állnak távol az alábbi fogalmak, ám most azokat is megfertőzheti a zene világa, akik korábban el sem tudták képzelni, hogy elvarázsolhatja őket a muzsikák mesés misztériuma.

Nos, a Google ismét mert nagyot álmodni, és igyekszik megtanítani az interaktív társadalmat komponálni. Kis túlzással persze, de ha ,,felcsapjuk" a Google-t, akkor egy kis ízelítőt mindenképpen kaphatunk a zeneszerzésből. Te már próbáltad? Talán nem is hiszed, de biztosan jó néhány percet eltöltesz előtte, netán belemerülsz és rájössz, igenis imádod a komoly-, illetve könnyűzenét, és ki tudja, lehet, még egyszer te magad is Bach leszel. Élvezni fogod, nekünk elhiheted! Ráadásul megírt zeneművedet a végén a nagyvilággal is megoszthatod, szóval komponálásra fel!

 

 

De mielőtt lépnél jobb ha tudod, nem véletlen az animáció és Bach személye, hiszen 334 évvel ezelőtt, 1685. március 21-én született a barokk kor egyik legmeghatározóbb és legismertebb zeneszerzője. Ezért alkotta meg a különleges doodle-t a Google, a cég ráadásul először alkalmazott animációjához mesterséges intelligenciát.

 

Gy.P.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×