Koncertjegyet kaptak a szépkorúak

Koncertjegyet kaptak a szépkorúak

A szociális ellátásokkal kapcsolatos változásokról és az időseket veszélyeztető bűncselekményekről kapott tájékoztatást az idősügyi tanács, amely szerdán délelőtt ülésezett a Városházán. Az idősügyi tanács különféle programok megszervezésével és támogatásával is segíti a Győrben működő több mint 100 nyugdíjas egyesület működését.

Radnóti Ákos alpolgármester adta át az áprilisi Apostol koncert belépőit a nyugdíjas egyesületek képviselőinek. Az idősügyi tanács többek között ilyen koncertekkel igyekszik jobbá tenni szépkorúak hétköznapjait.

 

 

„Folyamatosan felhívjuk az idősek figyelmét az őket leginkább érintő problémákra, különösen szociális és egészségügyi területen. Győrben jó a közbiztonság, viszont a csalások, illetve az árubemutatókkal kapcsolatos visszaélések miatt folyamatosan tájékoztatni kell a lakosságot, mire érdemes odafigyelniük” – hangsúlyozta Radnóti Ákos alpolgármester.

 

 

Az ülésen a leggyakoribb trükkös lopásokról Borbély Vivien, a Győri Rendőrkapitányság munkatársa beszélt. A közelmúltban elszaporodtak a telefonos csalások is, és gyakran nem létező nyereményjátékokkal vagy anonim mobil egyenleg feltöltésével károsítják meg az idős embereket.

 

 

Győr+ TV
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×