Könnyű feladat előtt a Győr

Könnyű feladat előtt a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC számára könnyű, a Ferencvárosnak viszont szinte megoldhatatlan feladatot ígér a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágója.

 

A győriek múlt szombaton magabiztos, 26-20-as győzelmet arattak a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában, így elképzelhetetlennek tűnik, hogy szombat este hazai pályán ne harcolják ki a továbbjutást.

Görbicz Anita úgy nyilatkozott, nem foglalkoznak azzal, mi volt az eredmény az első meccsen, a siker egyáltalán nem nyugtatja meg őket, és a visszavágón is győzni akarnak.

"Nagyon kemény védekezéssel és jó támadójátékkal szeretnénk előrukkolni szombaton. Még koncentráltabban kell készülnünk, illetve kezdenünk a mérkőzésen. Nagy a nyomás rajtunk, a sérülések miatt az aktív játékosokon sokkal nagyobb a fizikai és a mentális teher, mert nagyon kevés cserelehetőségünk van" - fogalmazott az irányító.

A győriek közül Tomori Zsuzsanna, a norvég Nora Mörk és a holland Cornelia Nycke Groot biztosan hiányzik majd sérülés miatt, de a norvég Stine Oftedal valószínűleg visszatérhet a pályára.

Görbicz úgy fogalmazott, jó fizikai állapotban vannak, és "kénytelenek bírni" a tavaszi idény tempóját.

"Remélem, a sérülések most már elkerülnek minket, és egyenes út vezet a négyes döntőbe, ahol idén is olyan sikeresek leszünk, mint tavaly" - közölte a tapasztalt kézilabdázó, aki szerint tudat alatt jelent némi nyomást a hazai visszavágó, de ugyanúgy készülnek, mint bármelyik hazai BL-meccs előtt.

A Ferencvárosra azért vár szinte megoldhatatlan feladat, mert a Dabason rendezett első mérkőzésen 31-29-re kikapott az orosz Rosztov-Don együttesétől.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

szombat:

Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 15.00 (az első mérkőzésen: 31-29)

Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán) 17.00 (24-23)

Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 19.00 (26-20)

vasárnap:

Metz HB (francia)-CSM Bucuresti (román) 17.00 (34-21)

Fotó: Győri AUDI ETO KC

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×