Könyvklub indul a Rómer Házban

Könyvklub indul a Rómer Házban

A koncerteken, színházi előadásokon, filmvetítéseken, workshopokon és a futóklubon túl hamarosan már könyvklubba is várják az érdeklődőket a Rómer Házba.

„Hiányzott a repertoárról egy irodalmi program, s Mosonyi Melinda, a Quiznight egyik résztvevőjének ötlete rögtön megtetszett nekünk” – mesélte Takács Krisztián, a működtető intézmény, vagyis a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kommunikációs csoportvezetője.

A könyvklub már a héten, november 30-án 19 órakor indul, és minden hónap utolsó csütörtökén tartják a ház pincehelyiségében.

Az első alkalomra három könyvcímet kérnek mindenkitől a szervezők. A műfajt nem határozzák meg, csak annyit, hogy magyar nyelvűek és maximum 200-250 oldalasak legyenek. Ezek közül választanak résztvevőnként egyet-egyet, amik bekerülnek egy kalapba. Ebből húznak minden találkozókor egy könyvet, amit aztán egy hónap alatt el is olvasnak a könyvklubtagok – persze, aki nem ér az adott kötet végére, azt is szívesen látják a következő beszélgetésen.

A részvétel ingyenes és kortól, végzettségtől függetlenül mindenkit várnak a szervezők. Mindössze a létszám miatt kell regisztrálni a romer.konyvklub@gmail.hu e-mail címen.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×