Kórházba ment a kormányablak

Kórházba ment a kormányablak

Mobil kormányablak települt ki a győri kórházba, hogy az ott dolgozó orvosok e-személyi igazolványát intézzék. November elsejétől ugyanis csak ennek birtokában juthatnak a betegeket érintő valamennyi információhoz, például leletekhez, beutalókhoz.

Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa elmondta: az országban elsőként ment a kórházba a mobil kormányablak. Ezzel is segíteni akarták az orvosokat abban, hogy soron kívül, helyben tudják intézni az egészségügyi dolgozók okmányigényeit.

 

Széles Sándor kormánymegbízott utalt arra: ez az okmány is feltétele annak, hogy az orvosok lehívhassák a betegellátáshoz szükséges információkat. Aki nem tudja igénybe venni a mobil kormányablak szolgáltatását, az a járási hivatalok kormányablakainál tudja igényelni az e-személyit. Szükség esetén a hivatalok meghosszabbított nyitvatartási időben fogadják az orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket.

 

 

Az e-személyi kártya egyébként egy olyan chipet tartalmaz, mely alkalmassá teszi az elektronikus személyazonosításra, ezáltal az elektromos ügyintézésre is.

 

H.F.

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×