Közlekedésbiztonsági tábor Győrújbaráton

Közlekedésbiztonsági tábor Győrújbaráton

Immár hagyományosan ebben az évben is megrendezte a Győri Rendőrkapitányság „Ki a mester két keréken?” címmel a közlekedésbiztonsági táborát Győrújbaráton.

 

Az egyhetes prevenciós programban a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, a Győr-Ménfőcsanaki PS Általános Iskola és a Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola 5-6. osztályos tanulói vettek részt, 4 lány és 4 fiú csapatösszetételben.

A táborban a gyerekek megismerkedtek a rendőrség, valamint a társszervek munkájával, és játékos formában dolgozhatták fel a korosztályukat érintő, napjainkban jelen lévő kirekesztettséget, zaklatást, kiközösítést. A rendezvény egyik nagyon várt eseménye a Gyirmótig tartó kerékpártúra volt, amit minden részvevő sikeresen teljesített. A hét folyamán a csapatok különböző feladatokat kaptak, például egy közlekedési társasjátékot is ki kellett dolgozniuk, majd azt a gyakorlatban mutatták be egymásnak. Ezt a programelemet a fiatalok rendkívül ötletesen oldották meg. A táborban a gyerekek a feladványok során versenyeztek is egymással. Idén a végső győzelmet a Győr-Ménfőcsanaki PS Általános Iskola diákjai érték el. Jutalmuk egy vándorserleg volt, amit a rendőrség munkatársa az évnyitón, ünnepélyes keretek között fog részükre átadni.

A diákok a közlekedésbiztonság témaköréből sok hasznos dolgot tanultak.

police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×