'Közlekedik a család' Győrben

'Közlekedik a család' Győrben

Az országos vetélkedő Győr-Moson-Sopron megyei fordulóján 35 család mérte össze tudását.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2018. május 12-én Győrben, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Skoda márkaképviselet telephelyén rendezte meg a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

A megmérettetésen – ahol korosztályokra szabott elméleti és gyakorlati feladatokat kellet teljesíteni - 35 család vett részt. A családtagok a verseny elején közösen KRESZ és elsősegélynyújtási tesztlapokat töltöttek ki. A felnőttek egy autós vezetéstechnikai pályán mutatták meg tudásukat, míg a gyermekek kerékpáros pályán hajtottak végre ügyességi feladatokat. A jó hangulatban zajló vetélkedőn a családoknak időre kellett egy megadott közlekedési jelzőtáblát kockakirakón kirakni, valamint a legvállalkozóbb szellemű családtag megmutathatta, hogy az úgynevezett „részeg szemüvegben” hogyan tud célba dobni labdákkal.

A versenyen a legeredményesebbnek a győri Michl család bizonyult. Ők képviselik megyénket a közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A második helyen a Taródi család, míg a harmadik helyen az Oross család végzett.

Az első három helyezett családot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága értékes ajándékokkal jutalmazta. A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. Skoda márkaképviselete ajándékcsomagok átadásával fejezte ki elismerését a nyertes családoknak.

A megmérettetés után, illetve a szünetekben a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai játékos feladatokkal várták a kisebbeket, illetve korosztályuknak megfelelő feladatlapokkal a nagyobb gyerekeket. A szülőkkel aktuális bűnmegelőzési témájú, informatív beszélgetést folytattak és szórólapokat, valamint kisebb ajándékokat adtak át a családoknak.

police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×