Ma ingyen buszozhatunk

Ma ingyen buszozhatunk

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet. A programsorozat zárásaként szeptember 22-én, az autómentes napon ingyen vehetjük igénybe az autóbuszos és vasúti közlekedést.

A Európai Mobilitási Hét célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2016-ban már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel 50 ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A fejlesztési tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés ösztönzésével hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: „Közös út, közös jövő”, témája pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

Szeptember 22-én Európa-szerte megrendezik az autómentes napot, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. Ennek jegyében menetjegyváltás nélküli utazhatunk egy napig Győr valamennyi helyi autóbuszjáratán szeptember 22-én (pénteken) üzemkezdettől üzemzárásig. Saját forgalmi engedély felmutatásával pedig a helyközi vasutas közlekedést is menetjegyváltás nélkül vehetjük igénybe. Bővebb információ a GYSEV és a MÁV honlapján érhető el.

A győri buszos programok ide kattintva olvashatók.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×