Különleges rockkoncertek lesznek Győrben

Különleges rockkoncertek lesznek Győrben

Öt év után újra együtt koncerteznek a Junkies és a Rómeó Vérzik tagjai. A mindössze hét nagyvárost érintő, közös turné során a zenészek Győrbe is ellátogatnak: december 1-jén a Bridge Klubban találkozhat velük a közönség.

Októberben startolt a Junkies év végi turnéja, amit ezúttal a Rómeó Vérzik tagjaival szervezett a csapat. A két hónapos koncertkörút során a zenészek hét nagyvárosban állnak színpadra, minden egyes helyszínen más-más előzenekarral. Az esemény azért is izgalmas, mert a felvidéki rock és a budapesti punk rock csapat utoljára öt évvel ezelőtt járta be közösen az országot, azóta csak néhány fesztiválon lehetett elcsípni őket egyszerre.

"Már nem emlékszem, melyikünk hívta a másikat, valahogy mindkét zenekarnak egyszerre jutott eszébe, hogy újra közösen turnézzunk. Egyszerűen csak a régi idők emlékére úgy gondoltuk, megint belevághatnánk ebbe az egészbe" – mondta a turnéstart előtt Szekeres András, a Junkies frontembere.

 

 

 

Az énekes és a banda gitárosa, Barbaró Attila utoljára november 6-án járt Győrben: a Tankcsapda dobosának hangszerüzletében szervezett dedikáláson találkozhatott velük a közönség. Az eseményről – melyen a két zenész a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosával, Takács Vilkóval karöltve egy rögtönzött „minikoncertet” is adott – a Győr+ Online is beszámolt, a Győr+ Rádió munkatársai pedig többször is bejelentkeztek a helyszínről, de Facebook oldalunk is dübörgött az örömzenétől.

 

 

"Ennyi hangszer közt elég nehéz kibírni, hogy az ember ne próbáljon ki egyet-egyet. Egyáltalán nem terveztem, hogy énekelni fogok, de miután Attila és Vilkó gitárt ragadtak, nem tudtam megállni, hogy ne csatlakozzak hozzájuk" – magyarázta Szekeres, aki hosszú évek óta jó barátságban van nemcsak Barbaróval, hanem Takács Vilkóval is. Szabadidejükben rendszeresen összejárnak, ráadásul az énekesnek mindkét zenésszel van egy-egy önálló produkciója is – a Junkies repertoárjából válogatva Attilával gyakran tartanak akusztikus esteket, Vilkóval pedig Ladies First néven alkalmanként női előadók dalaival szórakoztatják duóban a közönséget.

December 1-jén nemcsak Szekeres és Barbaró, hanem a Junkies teljes legénysége Győrbe utazik: aznap este a Bridge Klubban állnak színpadra, a Rómeó Vérzik tagjaival.

 

 

 

"Győrben általában minden évben megfordulunk. Tavaly a lemez jubileuma miatt elsősorban a Nihil dalait játszottuk a közönségnek, most a 20 éves Tabu című albumunk nótái alkotják majd a műsor gerincét" – mondta az énekes, hangsúlyozva: a mostani koncert látványban és hangzásban is teljesen más élményt nyújt majd a közönség számára, a hétállomásos turnéra ugyanis technikailag jóval magasabb színvonalú produkcióval készültek.

Kíváncsi vagy az eseményre? További részletekért kattints ide!

 

szerző: Pogonyi Nóra, Havassy Anna Katalin

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×