Kutyával a drogprevencióért

Kutyával a drogprevencióért

A győri rendőrök drogprevenciós előadást és kutyás bemutatót tartottak általános iskolásoknak.

A Kossuth Lajos Általános Iskolában 2019. január 10-én délelőtt tájékoztatást tartott a Győri Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Pór Nikoletta r. főtörzsőrmester.

Az előadó a drogprevenció témakörében 7. és 8. évfolyamos diákoknak beszélt a legális és az illegális drogok veszélyeiről, a szenvedélybetegségek és függőségek kialakulásáról, továbbá a megelőzés fontosságára hívta fel a diákok figyelmét. A program legfontosabb üzenete az volt, hogy: Tudj NEMET mondani! Az interaktív előadáson résztvevő diákok és tanáraik is feltették kérdéseiket a témával kapcsolatosan, amelyekre a prevenciós szakembertől hiteles választ kaptak.

A rendhagyó tanóra zárásaként a Győri Rendőrkapitányság Pannonhalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja - Sárpátki Attila r. törzszászlós - Gina nevű kábítószerkereső-kutyájával bemutatta, hogyan keresi és találja meg az eldugott drogot a szolgálati eb egy valós szituációban.

 

Az előadó végül az alábbi hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat:

- Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal vagy cigarettával kínálnak!

- Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt!

- A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat!

- A kínálásra mondj nemet, és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!

- A kábítószerrel kapcsolatos minden magatartást bünteti a törvény, a fogyasztásától kezdődően, a szerrel történő kereskedelemig.

 

Forrás, fotó: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×