Küzdelmes két pontot szereztek a lányok

Küzdelmes két pontot szereztek a lányok

A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában Érdre látogatott a Győri Audi ETO KC együttese. Mozgalmas, fej-fej melletti küzdelmet hozott az első játékrész, szünetben négygólos vendég vezetéssel (13-17).

Remekül kezdték a mérkőzést a házigazdák (4-1), gyors játékukkal és pontos lövéseikkel meglepték a Bajnokok Ligája-címvédőt, amelyben Tomori Zsuzsanna, Anne Mette Hansen és Jana Knedlikova sérülés miatt nem játszhatott. A vendégek tempót váltottak, és négy perc alatt fordítottak (5-6), mert a nemzetközi iramú játék során az érdiek követtek el több hibát támadásban és védekezésben egyaránt.

A válogatott kapus, Janurik Kinga védéseinek köszönhetően egy ideig tartotta magát a hazai csapat, de az első félidő hajrájában a Győr ellépett riválisától (13-17).  A szünet után megtalálta ellenfele kombinatív támadójátékának ellenszerét az Érd, a francia Julie Foggea kapus egyre jobban védett, társai pedig néhány gyors ellenakciót is ki tudtak használni (21-22). A vendégek ezt követően elmozdultak a holtpontról, játékuk újra pontosabbá és agresszívebbé vált, így ismét megnyugtató előnyre tettek szert (23-28).

 

 

Szombaton a Midtjylland ellen 11 góllal megnyert BL-meccs második félidejében Ambros Martín vezetőedző minden fiatal magyar cserejátékosának lehetőséget adott, ezúttal viszont végig a legerősebb győri csapat volt a pályán, mert az Érd keményebb ellenfélnek bizonyult a dánoknál.

A mezőny legjobb és legeredményesebb játékosa a vendégek csapatkapitánya, Görbicz Anita volt tíz góllal, a hazaiak közül Klivinyi Kinga és a szerb Katarina Krpez Slezak is öt találatig jutott.

A második félidőben is hasonlóan kemény, nagy iramú játék jellemezte a párharcot, mely végül a zöld-fehérek győzelmével zárult.

Végeredmény: 27-34

 

forrás: MTI

fotó: Győri Audi ETO KC facebook/ Szalmás Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×