Lágy gasztro-élmények

Lágy gasztro-élmények

Nagy Eszter, az RTL Klub Konyhafőnök 2 című adásának harmadik helyezettje ezúttal gyümölcsökkel és egy zöldséggel, az ezer arcú cukkinivel készített menüsorral jelentkezik.

A Győr+ TV felvétele

 

Hideg szederkrémleves vaníliafagylalttal

70 dkg feketeszeder

2 dl víz

1 rúd fahéj

fél rúd vanília

néhány szem szegfűszeg

fél citrom leve és héja

édesítő ízlés szerint

vaníliafagylalt a tálaláshoz

 

 

A fűszereket a citrom héjával együtt a vízben kiforralom, majd a szedret a főzettel összeturmixolom, magjait leszűröm, ezután pedig lehűtöm. Egy gombóc fagylaltot helyezek egy tányér aljába és a hideg krémlevessel felöntve tálalom.

 

Cukkinifőzelék szivárványos pisztránggal

1 db nagy vagy 2-3 salátacukkini

1 csomag újhagyma

1 csokor kapor

2 gerezd fokhagyma

1 ek fehérborecet

fél dl tejföl

1 dl tejszín

2 db pisztráng

só, bors

 

 

Az újhagymát lepirítom, majd a cukkini héjával és a kikapart belsejével, illetve egy csepp vízzel puhára dinsztelem. Mikor kész, egy turmixgépbe öntöm és a kaporral, a fokhagymával, a tejföllel, a tejszínnel, az ecettel, valamint sóval és borssal összeturmixolom.

Amíg a főzelékalap krémesedik, a cukkini maradék részét rusztikusra aprítva a serpenyőben megdinsztelem, majd a krémfőzelékkel felöntve még egyszer összeforralom.

A pisztrángot besózom és forró olívás-vajas serpenyőben mindkét felét alaposan megsütöm, majd néhány percre még 180 fokos sütőbe helyezem.

Lágy túrópiskóta fahéjas szilvával

fél kg túró

4 db tojás

3 ek liszt

10 dkg vaj

4 ek cukor

fél rúd vanília

1 citrom leve és reszelt héja

6-8 db szilva

(cukor és fahéj a tetejére ízlés szerint)

 

 

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a túrót, a puha vajat, a lisztet, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vanília kikapart magjait és alaposan összedolgozom.

A felvert tojásfehérjéket óvatosan a túrós keverékhez keverem, majd az egészet kivajazott hőálló edénybe öntöm. A tetejére cikkekre vágott, cukorral és fahéjjal megszórt szilvát teszek és az egészet 180 fokos sütőben készre sütöm.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×