Lefőzte a legjobbakat: Nagy Eszter a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztese!

Lefőzte a legjobbakat: Nagy Eszter a Konyhafőnök Szuperdöntőjének győztese!

A Győr+ TV-ben is különleges fogásokkal jelentkező Creative Chef, a győri Nagy Eszter is bejutott a Konyhafőnök című műsor Szuperdöntőjébe, melyben Wirgha Márk volt az ellenfele. Pénteken kiderült: Eszter lefőzte társait, megnyerte a 10 millió forintos főnyereményt! Gratulálunk!

Nagy Esztert a Konyhafőnök című műsorból ismerhették meg a nézők még 2015-ben. Panaszra akkor sem lehetett oka, hiszen jó ízekkel főzött, tálalását is folyamatosan elismerte a zsűri, azonban ez kevés volt ahhoz, hogy bejusson a döntőbe, bár dobogósként, de harmadikként búcsúznia kellett a főző show-tól. A nézők azonban bizalmat szavaztak a győri tehetségnek, és Eszter 3 évvel első szereplése után, a szavazatoknak hála, bekerült a szuperdöntősök táborába. A kétgyermekes anyuka magának, családjának és egyre duzzadó rajongótáborának is szeretett volna bizonyítani, és ezt meg is tette, hiszen a héten teljesítő játékosok közül Wirgha Márk mellett ő bizonyult legjobbnak.

A döntőt pénteken láthatták a nézők az RTL Klub esti műsorsávjában.

„Győzzön a jobb!” - kezdte rövid, ám annál buzdítóbb beszédét a műsor aktuális séfje, a Michelin-csillagos Rácz Jenő. Kellettek is a biztató szavak, hiszen a versenyzőknek 180 perc, azaz három óra állt rendelkezésükre ahhoz, hogy egy három fogásos menüt produkáljanak, olyan színvonalon, amelyet egy ilyen rangos megmérettetésen a zsűri elvárhat. A menü elkészítésében egykori versenytársaik segítették a finalistákat, Eszter Mózest és Ottíliát választotta segítőiként, és bár megbízott bennük, mégis folyamatosan ellenőrizte őket annak érdekében, hogy minden úgy készüljön el, ahogy azt Eszter megálmodta, megtervezte. „Óriási drukk volt bennem, mert tudtam nincs még egy esélyem” - mondta a Creative Chef a főzés kezdetekor. „Nem a 10 millió forint, hanem maga a nyerés ténye motivál. Ha azonban mégis megnyerem a 10 millió forintot, akkor szeretnék elmenni Franciaországba egy főzőtanfolyamra” - tette hozzá Eszter, aki most is a tökéletességre törekedett.

 

 

10 perccel a vége előtt pattanásig feszült a hangulat, Eszteren is jócskán érezhető volt a stressz. Művészi tányérok készültek, gasztronómiai csodákkal és ezt a zsűri is elismerte értékelésében.

A Konyhafőnök legjobb női versenyzője előételnek fehér spárgás panna cottát készített, melyet rendhagyó módon tálalt, úgy, ahogy arra még Fördős Zé sem számított, de ahogy a gasztroblogger fogalmazott, kellemeset csalódott, a tálalás szupergusztára sikerült. Eszter ezután zöldfűszeres kéregben forgatott szarvasgerincet tálalt, Gáspár Bea, Fördős Zé és Rácz Jenő elé. A főétel kiegészítő elemei között szerepelt például a vaníliás édesburgonya püré, melyet Bea is megdicsért, mind állagában, mind ízében fantasztikusnak találta a köretet. A menüsor végét Eszter sós- pisztáciás vargányás csokitortája koronázta meg.

A két finalista rengeteget idegeskedett az öt nap alatt, így Eszter is jó néhányszor elérzékenyült, de nem kétség, hogy egy könnycseppért sem kár. Bár Márk is nagyon jól teljesített, kiváló menüt állított össze, jó ízekkel dolgozott és szépen tálalt, Nagy Eszter mégis jobbnak bizonyult, így végül az ő nevét mondták ki győztesként, ő emelhette magasba a trófeát és ő vihette haza a 10 millió forintos főnyereményt igazoló tablót. „Ahogy ránéztem a gyermekeimre, nagyon meghatódtam, hiszen ezért érdemes egy édesanyának teljesítenie, hogy példát mutasson a gyermekeinek. Nem beszélve édesapámról, aki mindig fukarkodott a dicséretekben, most azonban azt láttam rajta, amit mindig is szerettem volna” - nyilatkozta a műsor végén a Creative Chef.

Portálunk elérte Esztert telefonon, aki a sikert követően igazi élménybeszámolót tartott: "Ahogy azt a műsorban is láthatták a nézők, az első sokk hatására csak azt hajtogattam, hogy én ezt nem hiszem el, annak ellenére, hogy elég nagy szókinccsel rendelkezem. Ötszázszor is körbenéztem, hogy ez valóban velem történik-e. Úgy gondolom gyönyörű tányérokkal készültem, így úgy álltam a zsűri elé, hogy bármi is lesz a végeredmény, én emelt fővel távozom ebből a versenyből" - árulta el Eszter, majd hozzátette, álmaiban sem gondolta, hogy a szuperdöntőt egy nő nyerheti meg. "Márkkal fej-fej mellett haladtunk, ezúton gratulálok neki is, mert nagyon kemény ellenfél volt."

Miután kimondták Eszter nevét, családja is meghatódott, igaz, lánya és fia folyamatosan biztatta, mondván: "anya te vagy a legjobb!". "A gyermekeim hasonló lelkületűek mint én, gyorsan elérzékenyülnek, de mondtam nekik, hogy csak akkor sírhatnak, ha megnyerem a Konyhafőnököt" - fogalmazott a finalista.

Ahogy azt a Creative Chef már a műsorban is elmondta, egy-két hetet szeretne Franciaországban eltölteni, hogy tovább gyarapítsa tudását, de nem kell megijedniük a Győr+ TV nézőinek sem, hiszen Esztert továbbra is láthatjuk már sikeresen futó, önálló produkciójában. "Soha nem fogom elfelejteni, hogy a Győr+ Média vezetősége és a csapat bizalmat szavazott nekem, és elindíthattam a műsorom. Remélem ezzel a címmel, most nekik is köszönetet mondhatok. Bízom benne, hogy a nézők a jövőben is követnek majd, hiszen annál jobb érzés nincs, mint amikor egy néni megállít a piacon és megköszöni azt a receptet, amit a műsorban látott" - zárta beszélgetésünket a szuperdöntő nyertese.

 

P. Csapucha Adrienn

fotók: A konyhafőnök - facebook

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×