Legyél Te is titkos Mikulás! - VIDEÓ

Legyél Te is titkos Mikulás! - VIDEÓ

A szeretet ünnepéhez közeledve idén is elstartolt az ország egyik legnagyobb jótékonysági akciója, a MikulásGyár. A program kezdeményezői idén is több helyszínen várják a felajánlásokat, így Győrben is négy gyűjtőpontra érkezhetnek a csomagok.

A MikulásGyár évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amit bizonyít az is, hogy már nemzetközi szinten is elismertté vált a program, hiszen számos külföldi helyszínről érkeztek önkéntesek és jótékony felajánlások az elmúlt években, így például Houstonból, Tokióból és Csíkszeredáról is.

A kampány szervezői elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak, így segítve többek között a mélyszegénységben élő családokat, gyermekeket, tekintet nélkül arra, hogy ki, miért került ilyen élethelyzetbe.

 

 

A MikulásGyár központja idén is Budapest, de a Lurdy Ház mellett számos fővárosi és vidéki gyűjtőponton elhelyezhetik adományaikat a segítők, így városunkban is négy helyszínre érkezhetnek a csomagok. Sőt, aki nem tud személyesen elmenni a MikulásGyárba, vagy a gyűjtőpontokra, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.  Az önkéntesek aztán az adományokat dobozokba szelektálják, majd a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A vöröskereszt a dobozok tartalmát rászorultsági alapon osztja szét.

 

Ha Te is szebbé tennéd a rászorulók karácsonyát, munkaidőben az alábbi győri gyűjtőpontokon helyezheted el adományodat:

Laura Divat (Belváros – Király u. 7.)

Benetton üzlet (Gyárváros – ETO park)

Balázs Bácsi Játszóháza (Marcalváros-Kika áruház)

Kwik Fit Autószerviz (Nádorváros – Szent Imre u. 55.)

A MikulásGyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt. A kampány hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a politikától.

A győriek szívesen segítenek, erről árulkodik a Győr+ TV egy korábbi, 2014-ben készült tudósítása is.

 

fotók: pixabay.com, MikulásGyár

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×