Legyen Ön is biztonságban kétkeréken!

Legyen Ön is biztonságban kétkeréken!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a motorosok biztonságára helyezte a hangsúlyt a hétvégén szervezett rendezvényén.

Elméleti ismereteiket és gyakorlati tudásukat is kipróbálhatták a motorosok azon a rendezvényen, amelyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervezett 2018. április 7-én és április 14-én Győrben.

A rendőrök az egyik győri autószalon rendezvényéhez csatlakoztak azért, hogy a motoros szezon kezdetével felhívják a vezetők figyelmét a biztonságos közlekedés alapvető szabályaira. A megjelent érdeklődők KRESZ-tesztet tölthettek, valamint egy ügyességi vezetéstechnikai pályán próbálhatták ki a motorvezetés során meglévő technikai tudásukat.

 

A prevenciós szakemberek néhány alapvető ismeretre is felhívták a járművezetők figyelmét:

- A balesetek elkerülése érdekében mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait!

- A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik kiemelt baleseti ok, ezért fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek!

- Mindig körültekintéssel kezdjék meg a kanyarodást, a sávváltást és tartsák be az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat!

- A motorkerékpárral közlekedők még a nyári meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!

- Egy-egy hosszú úton álljanak meg akár többször is, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk. Amennyiben újra motorra ülnek, vegyék vissza a  védőfelszereléseket!

- Saját biztonságuk, testi épségük érdekében rendszeresen ellenőrizzék, vagy ellenőriztessék a motorkerékpár műszaki állapotát!


Forrás: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×