Legyőzték a lányok az MTK-t!

Legyőzték a lányok az MTK-t!

A Felsőház 2. fordulójában hazai környezetben fogadta női csapatunk a jelenleg második helyen álló MTK együttesét. A félidei vendég vezetést követően még senki nem gondolta, hogy a második játékrészben egy teljesen másik ETO-t láthatunk majd a pályán. A lányok ezzel bebizonyították, hogy helyük van a legjobbak között, hihetetlen akarattal küzdve, hátrányból felállva arattak 3:1-es győzelmet a fővárosiak felett.

 

 

Már az első pillanattól kezdve nyomás alatt tartottak minket a kék-fehérek, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de a védők rendre megakasztották a támadásokat. Mindössze hét percet kellett várni az első hazai ziccerig, ám Varga jól jött ki a kapujából. Nem sokkal később Süle előtt adódott hatalmas lehetőség, de ismét a kapus nyerte meg az 1v1-es szituációt. A 34. percben azonban az MTK lőtt óriási kapufát, a kipattanóra viszont megelőzve a győri védőket Mátyás ért előbb oda és megszerezte csapatának a vezetést (0:1). Két perccel a szünet előtt még Nagy próbálkozott, de Csontos magabiztosan hárította a közeli löketet, így egygólos hátrányban vonulhatott pihenőre az ETO.

A második félidő is hasonlóan kezdődött, rögtön egy veszélyes szabadrúgással indított az ellenfél, Pinczi csavart centikkel fölé. Az 50. percben Kovács adott tanítani való labdát Siposnak, aki könyörtelenül a rövidbe bombázott, megszerezve ezzel az egyenlítést (1:1). A 66. percben ismét Sipos került nagy helyzetbe, de önzetlenül a hosszúra érkező Sülének passzolt, aki ezúttal nem hibázott (2:1). Horváth Tamás kettőt is cserélt a gól után, Böcskei Nikoletta és Horváth Cintia személyében érkeztek a fiatalok, akik remekül szálltak be a játékba. Kezdett összeomlani a vendég együttes, a mérkőzés következő szakaszában több Süle-szólót is láthattunk, amit a 75. percben látványos gólra váltott a támadó. (3:1) A 80. percben a Fél Alexandrát váltó Kardos Emese is jól vette fel a ritmust, még a hajrában sikerült több helyzetet is kialakítani, de a végeredményen ez már nem változtatott. Nagyon fontos győzelmet szereztek ezzel lányaink, ami óriási lendületet adhat a Rájátszás hátralevő részében.

Horváth Tamás: „Gyenge első félidő után parádés második következett. Hosszú böjt után végre nyerni tudtunk, a fiataljaink felnőttek a feladathoz, és az ügyeletes gólszerzők is betaláltak. Gratulálok minden játékosomnak.”

JET-SOL Liga Női NBI – Felsőház 2. forduló

ETO FC Győr – MTK Hungária FC 3:1 (0:1)

ETO: Csontos – Fél A. (Kardos 80.), Kovács, Gődér, Fél P., Erdész, Bódai, Dénes (Horváth 66.), Csötönyi (Böcskei 66.), Sipos, Süle

Vezetőedző: Horváth Tamás

MTK: Varga – Berman (Szabó D. 76.), Turányi, Mátyás (Czellér 55.), Tóth B., Demeter, Csányi (Palkovics 66.), Papp, Farádi-Szabó, Pinczi, Nagy

Vezetőedző: Szabados György

Gólszerzők: Sipos (50’), Süle (66’, 75’) ill. Mátyás (34’)

Sárga lap: Dénes Dorottya (55’)

Játékvezető: Dr. Jakab Géza

A következő fordulót ismét hazai pályán játsszuk a DVTK ellen április 20-án, pénteken 11:00 órakor.

forrás: eto.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×