Legyőzték az Újpestet a győri zöld-fehér fiúk

Legyőzték az Újpestet a győri zöld-fehér fiúk

Felkészülési mérkőzésen győzte le a WKW ETO az Újpestet, ezzel szerezve örömet a mérkőzésre kilátogató szurkolóknak. A másodosztály rajtjáig még van idő, a csapat tovább dolgozik.

 

Jól kezdődött az ETO számára a mérkőzés. Egy gyors támadásból az 5. percben megszerezték a vezetést a zöld-fehérek: Bagi István átadása után Szánthó Regő vágta nyolc méterről Banai Dávid kapujába a labdát (1–0).

A folytatásban is inkább az ETO volt fölényben, az Újpest részéről Zsótér Donát járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám a 30. percben leadott kapáslövése sem találta el a kaput – mint ahogyan a csapattársak egyetlen másik kísérlete sem.

Nem sokkal később Lovrencsics Balázs bújt ki zseniálisan védője mögül, aki elszámította a labda ívét is, a győri támadó az újpesti kapus felé roboghatott tovább nagy lendülettel, de nagy helyzetben védőjétől szorongatva mellé lőtt.

A második félidőre feljavult a fővárosi csapat játéka, a győriek kapusa Horváth Tamás két nagy bravúrt is bemutatva megőrizte a WKW ETO előnyét.

A hajrában mindkét csapat előtt kínálkozott lehetőség, de a frissebb ETO, több helyzet után az utolsó pillanatokban kettőre növelte az előnyét: a 92. percben érkezett a 17 éves Farkas Balázs, aki egy szöglet utáni keveredést kihasználva biztossá tette a győri csapat sikerét és állította be a felkészülési mérkőzés végeredményét. (2–0).

Boér Gábor (WKW ETO vezetőedzője):

WKW ETO FC Győr – Újpest FC 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Szánthó R. 5p, Farkas B. 92p

WKW ETO kezdő: Horváth T. - Kovács K., Vukasovic M. (C), Vári B., Kalmár O., Bagi I., M. Charizopulos, Szánthó R., Andric N., Lovrencsics B., Horváth Z.
Cserék: Gyurákovics E., Tar Zs., A. Pereira, Dvorschák G., Domonkos K., Szimcsó V., Farkas B., Hidi M S., Gránicz P., Vashkeba V., Szabados A. Vezetőedző: Boér Gábor

Forrás: eto.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×