Letartóztatták az álrendőröket

Letartóztatták az álrendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint a napokban egy győri társasházi lakásba magukat rendőrnek álcázva törtek be.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság döntésének indokolása szerint mindkét gyanúsított esetében valószínűsíthető, hogy az eljárás során elérhetetlenné válnának, hiszen egyikük sem rendelkezik állandó, bejelentett lakcímmel.

A bíróság a határozat indokolásában rámutatott arra is, hogy a gyanúsítottak tekintetében az eljárás nehezítésének veszélye is fennáll, különös tekintettel a tanúk jogellenes befolyásolására. Mind a két férfi esetében fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye, ugyanis az egyikük előzményi adatai alapján nem zárható ki az újabb bűncselekmény elkövetésének reális lehetősége sem.

A döntés az egyik gyanúsított esetében végleges, míg a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

Győri Törvényszék
Fotó: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×