Lezárások szerda reggel

Lezárások szerda reggel

A havazás szinte az ország minden pontján okozott fennakadást kedden - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Szerda reggel is több mellékút zárva a havazás és hófúvás miatt.

 

Mukics Dániel elmondta: a havazás miatt kialakult közlekedési balesetekhez 95-ször riasztották a tűzoltókat; 40 esetben elakadt vagy úton keresztbe fordult, 55-ben pedig árokba csúszott járművekhez.

Éjfél óta 8-szor volt szükség a tűzoltók beavatkozására a havazás miatt a reggel 6 órai adatok szerint. Továbbra is több alsóbbrendű útszakasz le van zárva.

Az Útinform szolgálat 7 órai összesítése alapján Győr-Moson-Sopron megyében 8 szakaszon találkozhatnak egyelőre az autósok teljes pályás korlátozással: az Iván-Újkér-Szakony, a Kapuvár-Öntésmajor és a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton, Hidegség és Nagycenk, Balf és Fertőrákos, Páli és Edve, Vadosfa és Magyarkersztúr között, valamint Gyóró közelében. Elzárt település továbbra sincs az országban. A gyorsforgalmi utak burkolata vizes vagy sónedves, az M1-es autópályán Komárom és az M7-es autópályán Eszteregnye térségében előfordulhatnak latyakos szakaszok. A fő- és mellékutakon a Dunától nyugatra az intenzív havazás és hófúvások nyomán többnyire téliesebb útviszonyok a jellemzőek, a Dunától keletre inkább sónedves főutakkal találkozhatnak a közlekedők

Az előrejelzések alapján a mai nap folyamán a havazás intenzitása országszerte csökken, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is 40-50 km/órás széllökések okozhatnak hófúvásos szakaszokat. Szerda délutántól nyugaton ugyanakkor várhatóan mérséklődik majd a légmozgás.

Ezért továbbra is arra kérjük az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt az Útinform szolgálat munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségünk megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon.

Fotónk illusztráció: HirZona24

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×