Lovasok premierje tündérországban - fotókkal!

Lovasok premierje tündérországban - fotókkal!

Közönségsikert aratott a Győri Lovas Színház Premier című show-ja, amelynek első előadását tegnap tartották Győr-Gyirmóton. Tóth Szilárd, a győri Ördöglovasok vezetője álmodta meg a zenés, táncos darabot, amely lovasakrobatikával és kaszkadőrmutatványokkal kápráztatta el a több száz nézőt.

Páratlan látványban volt részük azoknak, akik szombaton este megnézték a Győr-Gyirmóti Rodeo Ranchen a Premier című lovas színházi show-t. Több mint száz szereplő, negyven ló, rengeteg akciójelenet, zene, kiváló táncosok és énekes-színészek nyújtottak olyan színházi élményt, amelyre még nem volt példa Győr kulturális életében. Új műfajt teremtettek, amely a közönséget egyszerre elvarázsolta és filmvászonra illő akciós lovasjeleneteivel az előadás végéig izgalomban tartotta. Tóth Szilárd, a Győri Lovas Színház vezetőjének közel húszéves lovasmúltja, a lovak betanításában szerzett sokéves tapasztalata és a Kisalföld Vágtán már sikert aratott lovasakrobatikával és kaszkadőrelemekkel bemutatott trükklovaglások után a Győri Ördöglovasok vezetője egy színházi előadás ötletét Derzsi György rendezővel, lovas színésszel és zeneszerzővel meg is valósította.

 

 

Olyan előadás született, ahol az alaptörténetben egy apa beszélget a fiával, és amelyben lovakhoz és lovasokhoz kötődnek a jelentek: indiánok, cowboyok, huszárok, csikósok, banditák, szárnyas paripa, tündérek, óriások, lángoló szekér és sok tűz. Több korszak és helyszín elevenedett meg, kiemelve az ember és a ló egymást segítő kapcsolatát.

 

 

Több mint kétszáz ember összehangolt munkája van a show háttérében, énekes-színészek, zenészek, szabadidomár, csikósok, táncművészek, mazsorettbajnok, flamencotáncosok, és a Győri Ördöglovasok - a legkisebbtől a legidősebbig - vettek részt a produkcióban, és a főszerepet a lovak játszották. A nézők pedig mindvégig azt érezhették: „De jó volna lóra pattanni és vágtázni szabadon, együtt lenni ló és lovasa”.

 

 

Borkai Zsolt polgármester, aki gyermekkora óta rendszeresen lovagol, az első előadás kezdetén, stílusosan lóháton érkezve köszöntötte a résztvevőket és a nézőket. „A közönség egy kiemelkedő színvonalú lovas színházi produkciót láthatott és remélem, hogy ezzel az előadással még sokszor szereznek felejthetetlen élményt a családoknak, felnőttnek és gyermeknek egyaránt”- mondta a polgármester az előadás végén.


Szabó Csilla
Fotó: Rózsa Tamás

Csatolt galéria: Lovasok premierje tündérországban
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×