Lövöldözés volt Kaliforniában

Lövöldözés volt Kaliforniában

Három fehér férfit megölt, egyet pedig megsebesített kedden egy kaliforniai fekete férfi, a rendőrség szerint nem terrortámadás, hanem faji alapú támadás volt. Egy héttel korábban egy másik fehér férfit is ő lőtt le.

 

Kori Ali Muhammad 90 másodperc alatt 16 lövést adott le a kaliforniai Fresnóban – számolt be Jerry Dyer rendőrfőnök. Hozzátette: letartóztatásakor azt kiabálta arabul, hogy „Allah Akbar” (Allahu Akhbar), azaz „Isten a legnagyobb”, de Dyer szerint nem vallási alapú, hanem rasszista támadás történt.

Egy héttel korábban a 39 éves férfi egy motel biztonsági őrét lőtte le. A város muzulmán közösségének vezetője szerint „Muhammad nem képviseli az iszlámot”.

Mind a négy áldozat fehér volt. A rendőrség szerint az afroamerikai gyilkos a közösségi médiában többször is kifejtette, hogy utálja a fehéreket, valamint kormányellenes megjegyzései is voltak.

A rendőrfőnök szerint annyi embert próbált megölni, amennyit csak bírt. Szemtanúk szerint egy nagy kézifegyvert cipelt magánál, amit többször is újratöltött a lövések között.

Muhammad apja szerint a fia abban hitt, hogy ő a részese egy fehérek és feketék között zajló háborúnak, a „Fekete Jézus” becenevet használta.

Fotó: EPA/Fresno Police Department

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×