Ma van a Magyar Rádiózás Napja!

Ma van a Magyar Rádiózás Napja!

Az első magyar rádióadás emlékére.

1925. december 1-jén, este 8 órakor indult meg avatóünnepséggel, majd hangversennyel a rendszeres rádiós műsorsugárzás. A műsort a csepeli szikratávíró állomás 2kW teljesítményű, Telefunken gyártmányú adója sugározta. A rádióadás kezdetben heti 50 órás volt.

A Győr+ Rádió egyedülálló módon közszolgálati tartalmat közvetít kereskedelmi hangvétellel és zenei kínálattal, ezzel erősítve az igazi közösségi jelleget. Rádiónk a helyi közéleti eseményekről folyamatos tudósításokkal, stúdió-vendégekkel, élő bejelentkezésekkel szolgálja ki már hetedik éve hallgatóit, akik így naprakészek lehetnek, nemcsak a helyi és országos hírekben, de a Győr és környéki kulturális és szórakoztató rendezvényekkel valamint programokkal kapcsolatban is. Műsorvezetőink és hírszerkesztőink tájékozottságukkal, közvetlen hangvételükkel a hallgatók igazi kedvencévé váltak nemcsak a győriek, de a határon túli magyarok körében is. A 100.1 Győr+ Rádió térségünk kedvelt rádiója.

Bár ma munkanap van, mi mégis hétvégi adásrenddel várjuk Önöket! A stúdióban 16 óráig Ferenczy Balázs, akinek meggyőződése, hogy rádióra, társra, élő szóra mindig szükségük lesz az embereknek, hétvégi műsorait ennek a közvetlenségnek tükrében készíti.

16 órától a mindig jókedvű Adorján Andi érkezik, a Családok Évéhez kapcsolódóan elindítottuk család- és gyermekmagazinunkat, a Pöttyös Klubot, amely az anyukák és nagymamák körében a legnépszerűbb.

17 órától pedig a reggeli ébresztés mókamestere, Orosz Sanyi ül a keverőpultok mögé, a Győr+ Dj-vel már az estére lehet hangolódni.

Tartsanak Velünk ma is az FM 100.1-en - Mi vagyunk a város hangja!


Fotó: Orosz Sándor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×