Mackó segít a biztonságos internetezésben

Mackó segít a biztonságos internetezésben

Megyeszerte tartottak előadásokat, interkatív foglalkozásokat az elmúlt héten a prevenciós szakemberek a Biztonságos Internet Napja alkalmából.

 

Az iskolai és internetes zaklatás témakörére épülő foglalkozás során a tanulók saját tapasztalataik és kreativitásuk útján juthattak el a megoldáshoz.

Gordon egy előnytelen külsejű kismackó, akit társai rendszeresen zaklatnak, megaláznak, kigúnyolnak. A diákok a játék alatt különböző, a bűncselekményekkel, a bűnmegelőzéssel és az áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdésekre keresik meg a helyes megoldást. Az interaktív játék során Gordon, a kis mackó segít a gyerekeknek eligazodni az internet világában.

A játékos módszer pozitívuma, hogy az információk könnyebben maradnak meg a fiatalokban, hisz személyes küldetésükké válik Gordon megmentése.

Az új bűnmegelőzési program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársa a megye több iskolájában szintén tartott előadásokat a biztonságos internetezéshez kapcsolódóan.

A Kapuvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója Varga András rendőr főhadnagy azonos témájú foglalkozásra várta az érdeklődőket a kapuvári Széchenyi Iskolában, a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumban és a babóti iskolában. Ez utóbbi helyszínen a prevenciós szakember szülői értekezlet keretében tájékoztatta az internet veszélyeiről a szülőket is.

Az iskolákban tartott interaktív foglalkozások során az előadók felhívták a diákok figyelmét az internetezés veszélyeire, az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára. A szakemberek az előadásokon ismertették a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit.

A tanulóknak lehetőségük nyílt feltenni kérdéseiket, továbbá elmondhatták a témával kapcsolatos tapasztalataikat is.

A világháló meggondolatlan használata komoly veszélyeket rejt magában. Fontos, hogy gyermekeink ismerjék, milyen módszerekkel kerülhetik el áldozattá válásukat.

A rendőrség prevenciós szakemberei ennek kapcsán az alábbi tanácsokkal látta el a fiatalokat és a szülőket.

police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×