Magabiztos győzelmet arattak a győri lányok

Magabiztos győzelmet arattak a győri lányok

Hazai pályán játszott ma este is a Győri Audi ETO KC, ezúttal a Moyra-Budaörs együttese ellen. A zöld-fehérek fölényes győzelmet arattak a bajnokság utolsó előtti helyezettjével szemben.

A mérkőzés a A K&H női kézilabda liga 15. fordulójának összecsapása volt. A vasárnap esti meccsre szokás szerint sokan voltak kíváncsiak a helyszínen, az Audi Arénában. Pontosan 2507 kézilabda barát szurkolt a lányoknak. A meccset Héjjás Tímea és Kránitz Adrea vezették.

Az első félidőt az ETO kezdte, a Kiss, Bódi, Tomori, Pintea, Groot, Hansen, Görbicz névsorral álltak fel. A két csapat közötti különbség már korán megmutatkozott, míg az ETO sorra lőtte a gólokat, a Budaörs második találatára a 8. percig kellett várni. A győriek kapujában Kiss Éva a tőle megszokott magas színvonalon védett, számos lövést hárított. Az első félidő legtöbb gólját a csapatkapitány Görbicz Anita szerezte, aki hetesből is betalált. Neve mellé az első 30 percben 7 találat került. Bódi Bernadett hol Kiss, hol Tomori pontos passzaiból szerzett látványos gólokat. A Budaörs csapatából Hornyák Ágnes és Braun Laura Csenge egyaránt 3-3 gólt szerzett. A csapatok 21-12-es állással vonultak pihenőre.

A második félidő elején Tomori Zsuzsanna pontos passzaiból Nycke Groot és Puhalák Szidónia is gólt szerzett, Kiss Éva pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: több lövést is hárított. Ahogy Grimsbö is, aki beállása után rögtön hetest védett. A 18. percben Danyi Gábornak reklamálásért felmutatták a sárga lapot. A 26. percben Jana Knedlikova szerezte meg az ETO 35. gólját, a Budaörs ekkor 19 találatnál járt. A második játékrészben egyébként több volt a szabálytalanság, a kiállítások többnyire a vendég együttest sújtották. Az így kialakult emberelőnyt a Győr látványos gólokkal használta ki, s növelte előnyét. A 28. percben Grimsbö is gólt szerzett: saját kapuja elől az ellenfél üresen álló hálójába lőtt, az eredmény ekkor 38-20 volt. A végeredményt Kari Bratsett állította be, az ETO hazai környezetben 40-20-ra legyőzte a Budaörs együttesét.

 

 

HAK
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×