Mágia a könyvtárban - Fotókkal!

Mágia a könyvtárban - Fotókkal!

Malasits Zsolt győri festőművész sajátos színvilágú, és szimbólumrendszerű alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

Malasits Zsolt számára ünnep a Mágia című kiállítása, hiszen valaminek a végét, és valami újnak a kezdetét jelenti, egy összegzést, az elmúlt négy év munkáiból. Négy éve már annak, hogy egyéni kiállítást rendezett Győrben, persze közben Franciaországban, Lengyelországban, Svájcban állította ki munkáit és csoportos kiállításon itthon is több tárlaton szerepelt. „Minden kiállítás új számomra, pedig a műteremben körülvesznek az alkotásaim, de ilyen elrendezésben most látom őket először, minden képnek megvan a maga helye, a maga tere” - hangsúlyozta Malasits Zsolt.

Rechnitzer János

 

A tárlatot Rechnitzer János műgyűjtő ajánlotta a látogatók figyelmébe, aki a „Malasits-i életműről” elmondta, hogy az sokoldalú és következetes. A művész stílusát modern realizmusnak nevezte, amelyben a valóság elvont ábrázolására törekszik, klasszikus megjelenítési formákkal. Az ábrázolt alakok gyakran szembeállnak a nézőkkel, az arcok maszkokra, álarcokra emlékeztetnek, elbújnak a befogadó elől, az egyéniségüket nem kívánják vagy nem tudják megmutatni.

 

Maszkok mögé bújt alakok

 

Ezen a kiállításon is maszkok mögé bújt alakok sokaságával találkozunk és megismerhetjük a művész sajátos szimbólumrendszerét, melyek a hajó, a hal, a szem, a hold, és a csillagok megjelenítése festményein. Képeinek színvilága is különlegesen, egyedi a barnás-sárgás-vöröses színkombinációkkal, melyeket feketével frissít, vagy a kék színnel, amely kékek oldják a képeken lévő feszültséget.

 

Csankó Zoltán színművész

 

A festőművészt Márai Sándor Mágia című írása inspirálta az utóbbi időben, és ezt választotta a kiállítása mottójának is. A novellát Csankó Zoltán színművész előadásában meg is hallgathatta a közönség a tárlat megnyitóján.

A Mágia című kiállítás április 10-ig,hétköznapokon 13 és 16 óra között tekinthető meg a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

 

Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Malasits Zsolt kiállítás
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×