Magvas hamburger buci

Magvas hamburger buci

Könnyű, édeskés, sok apró kis maggal a tésztájában, aminek tálaláskor vajban pirítjuk meg mindkét oldalát. Szerintem így lesz tökéletes nyoszolyája a hamburger húsnak.

Nagyon szeretem a jó burgert, de őszintén szólva már nem is a húson, hanem a bucin mérem a minőségét. Messziről ki lehet szúrni, hogy helyben készült, megpirították-e tálalás előtt, vagy csak vették valahol. Azaz, mekkora odafigyeléssel készült, hiszen bármilyen exkluzív a marha vagy sertés benne és annak elkészítési módja, agyoncsapja egy műanyag, kissé ázott zsömle réteg. Akarom mondani, rétegek, hiszen a felét mégis csak ez szolgáltatja az ételnek, ami ha inkább fullasztó, száraz, akkor elrontja a benne lévő finomságokat is. Szerintem nagyon jó , ha kicsit édes és sárga a tojástól, továbbá, ha többféle lisztből van és esetleg pirított magok is vannak benne.

Készítettem egy jó adagot, hiszen nagyon keveset ebből azért mégsem lehet, később pedig a szendvicseket is ebből csomagoltam, sima, egyszerű mezei sonkával. Tehát a pékáru bevásásárlása is felfüggeszthető 1-2 napra. Félreértés ne essék, senkit sem szeretnék rábeszélni a receptre, csupán eszembe jutott, mert én most egy újabb 30 darabot készítek egy kerti partihoz. Nem darálthús, hanem grillezett zöldségek, fokhagymás szószok, marinált paprikák és sült tarja forgács kerül majd bele, de nem is szaporítom tovább a szót, a receptet itt hagyom, a továbbiakban: „Eszedre bizom a dolgot!” (A.L.)

 

Bevásárló lista:

2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olíva olaj
1 tojás
80 g tejföl
30 dkg búzaliszt (átszitálva)
30 dkg fehér tönkölyliszt (átszitálva)
2 cs. szárított élesztő
5 dkg hántolt tökmag
5 dkg hántolt napraforgómag
1 tojás a kenéshez
5 dkg lenmag a szóráshoz

Elkészítés

1- Külön tálba kimérem a száraz és folyékony hozzávalókat, majd alaposan összekeverem mindkettőt külön-külön.

2- A liszt közepén mélyedést készítek és folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a folyadékot. 10 percig kézzel dagasztom.

3- Mikor elvált a tészta az edény falától, akkor kiolajozom az alját, picit lisztezem a tetejét és hagyom 40 percig, letakarva kelni.

4- Mikor megkelt, 8 gombócra osztom őket (kb. 130g/1db, megformázom, majd újra letakarom őket két kendővel is, hogy keljen még 30 percig.

5- Lekenem őket tojással, megszórom lenmaggal és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.

 

#SzarkaZsofi

Kövesd Zsófit a Facebook-on is, katt ide!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×