Magyar lett Az Év Nője Szlovákiában

Natáliát meglepte a győzelem, soha nem gondolta, hogy magyarként is nyerhet Szlovákiában.

Szlovákiai magyar üzletasszony nyerte Az Év Nője címet Szlovákiában a Slovenka roka nevet viselő presztízsverseny szerda esti ünnepélyes gáláján - adta hírül a szabadujsag.com szlovákiai magyar internetes portál csütörtökön.

 

Vicsápi Bugyi Natália, pozsonyvezekényi üzletasszony két díjat is hazavihetett, az üzlet és menedzsment kategórián kívül ugyanis az abszolút versenyben is neki sikerült megszereznie a legtöbb szavazatot - írja a szabadujsag.com.

 

A versenyt - melynek során a munkájuk terén legsikeresebbnek ítélt nőket díjazzák - az egyik legismertebb szlovákiai női magazin a közszolgálati Szlovák Rádiós és Televízióval (RTVS) valamint a Szlovák Nemzeti Színházzal (SND) együtt szervezi. A verseny díjait négyévente egyszer osztják ki nyolc kategóriában.

 

"Meglepett a győzelem, és természetesen nagyon örültem neki, hogy sikerült nyernem az üzlet kategóriában, és amikor a végén kiderült, hogy az abszolút versenyben is én kaptam a legtöbb szavazatot, akkor a boldogságtól már szóhoz sem jutottam" - mondta el az MTI-nek Vicsápi Bugyi Natália.

 

A felvidéki magyar üzletasszony a most szerzett díjat annál is jobban értékeli, mivel azt magyarként sikerült megszereznie. Mint mondta, korábban, amikor megtudta, hogy jelölték a díjra, megfordult benne a gondolat, hogy vajon lehet e magyar nemzetiségű győztese egy ilyen versenynek Szlovákiában, ám a mostani győzelem bebizonyította, hogy ez is lehetséges.

 

"Szerintem a verseny során félretették a nemzetiségi szempontot, nem foglalkoztak vele. Az átadást követően a műsorvezető még meg is mutatta nekem, hogy volt nála magyar nyelvű szöveg is, hogyha esetleg nem értettem volna szlovákul" - emlékezett vissza a díj átadására a vállalkozó.

 

Vicsápi Bugyi Natália elmondta: úgy véli, a mostani elismerés a jövőben az üzleti életben is segítségére lesz. Hozzátette: bár nagyon örül a díjnak, egyelőre nem tervezi, hogy más hasonló jellegű megméretésen is részt vegyen, annál kevésbé, hiszen a mostani győzelemmel már mindkét - Szlovákiában kiosztásra kerülő - hasonló jellegű díjat a tarsolyában tudhatja.

 

"Az Év Üzletasszonya címet 2010-ben kaptam meg, most pedig, hogy Az Év Nője címet is sikerült elnyernem, nem tudok további versenyről, amelyen még indulhatnék" - tette hozzá a magyar üzletasszony.

 

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×