Magyar-osztrák együttműködéssel fogtak el drogkereskedőket a megyében - videó

Magyar-osztrák együttműködéssel fogtak el drogkereskedőket a megyében - videó

Öt férfit tetten értek húsvéthétfőn Harkán, amint Ausztriából kábítószert hoztak be Magyarországra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel.

Az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ közösen fogta el a drogterjesztőket.

A kábítószer beszállításakor öt férfit tetten értek a rendőrök április 22-én késő este a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán; 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

 

 

Ezzel egy időben Kópházán elfogtak egy nőt, aki szerepet játszott a drog behozatalának szervezésében.

 

Kapcsolódó videó:

 

A rendőrök házkutatást tartottak egy szombathelyi lakásban is, ahol prostituáltak futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.

Az NNI a gyanúsítottaktól több helyszínen összesen csaknem 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, valamint foglalt le készpénzt, telefont és luxusautókat.

 

 

Az elfogott hat ember közül ötöt kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az elkövetők letartóztatását indítványozta az esetükben megállapítható szökés, bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt. A kényszerintézkedés tárgyában a Győri Járásbíróság fog ma döntést hozni.

 

Fotó: police.hu

MTI/police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×