Magyar vezető irányítja az Audi járműgyártását

Magyar vezető irányítja az Audi járműgyártását

Les Zoltánt nevezték ki az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagjának. A hírnek különös jelentőséget ad, hogy a vállalat történetében ő az első magyar felelős a poszton. Először fordul elő az is, hogy két magyar is tagja az igazgatóságnak. Dr. Knáb Erzsébet már hosszú évek óta a személyügyekért felelős igazgatósági tag.

Les Zoltán régi, tapasztalt audis. Huszonkét éve került a győri vállalathoz, pályafutása akkor indult, amikor Győrben megkezdődött az autógyártás.

„Les Zoltán a legapróbb részletekig ismeri a győri járműgyártást, hiszen a kezdetektől jelentősen hozzájárult a fejlődéséhez. Sokéves tapasztalata nagyban segíti a vállalatot, hogy a jövőben megfeleljen a járműiparban zajló átalakulási folyamat kihívásainak” – mondta Achim Heinfling, a győri Audi igazgatóságának elnöke.

Les Zoltán 1971-ben született Pécsen, gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 1997-ben szériatervezőként kezdte pályafutását az Audi Hungaria járműszereldéjében, ahol elsőként az Audi TT gyártása kezdődött meg 1998-ban. 2000-ben átvette a járműszerelde vezetését, 2008-ban Ingolstadtba váltott, ahol a járműgyártás területén töltött be vezetői feladatokat. 2010-ben tért vissza az Audi Hungariához a szerelde, logisztika és előszéria területek vezetőjeként. A teljes gyártási mélységű járműgyár 2013-as megnyitásakor a járműszereldét irányította. 2016-tól az analízis- és előszéria-centrumot vezette. Házas, két lánya van.

Les Zoltán Arnd-Robert Sponagelt váltja a járműgyártásért felelős igazgatósági tag pozíciójában, aki visszatér Ingolstadtba a járműgyártás vezetőjeként. Arnd-Robert Sponagel vezetése alatt indult el az új Audi TT RS, az Audi RS 3 Limousine, valamint az első győri SUV, az Audi Q3 sorozatgyártása az Audi Hungariánál.

 

Szerző: Koloszár Tamás

Fotó: Audi

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×