Mai programok - május 30. szombat

Mai programok - május 30. szombat

„Édes” lehet a hétvége kicsiknek és nagyoknak! Csupa csoki lesz a Széchenyi tér és rengeteg program várja a gyerekeket!

Édes Napok nevezetű- csokoládé- és édességfesztiválra várnak mindenkit május utolsó hétvégéjén, május 30-31-én a Széchenyi téren. Napközben izgalmas szakmai programok lesznek, emellett a kiállítók bemutatják mesterségük fortélyait. Mód lesz arra is, hogy a látogatók saját kezűleg készíthessék el kedvenc édességeiket.

 

Gyermeknap

Május 30-án 10-12 óra között Újvárosban, a Művelődési Házban (Liget u. 55.) rendeznek gyermekprogramokat. Ha megfogom az ördögöt…címmel a Kislaptáros népzenekar gyermekműsorát láthatják, emellett kalandjátékokat szerveznek gyerekeknek.

 

 

"A nő arcai a komolyzenében komolyan és komolytalanul" címmel az Újvárosi esték programsorozat következő előadásán vehetnek részt azok, akik ellátogatnak május 30-án 18 órakor az Újvárosi Művelődési Házba (Liget u. 55.).

Keith Huff: Jó zsaru-rossz zsaru címmel Sthol András és Szabó Győző lép a közönség elé a Menház Színpadon.

 

 

Az Adyvárosi Tópart Pizzériában (Ifjúság krt. 113.) május 30-án Váray Tamás hangulatos zongoraestjét hallgathatják meg az érdeklődők, mellyel kávéházi hangulatot hoz a kora nyári estébe. Kezdés mindkét nap 19 órakor.

A RómerKvelle program keretében a Balaton Method című road moviet vetítik május 30-án 19 órai kezdettel, valamint a Fran Palermo és a Passed együttes koncertje várja közönséget a Rómer Házban (Teleki L. u. 21.).

A középkor nyomai Győrben című tematikus városnézés indul május 30-án 15 órakor a Bécsi kapu térről (Kisfaludy szobortól). A középkori Győrt a török ellenes harcok, és az 1566-os tűzvész csaknem teljesen elpusztította, ezért barokk stílusú ma a Belváros. Ennek ellenére mégis ráakadhatunk a középkor nyomaira Győr Belvárosában.

 

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központban (Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) május 30-án 10-18 óra között szórakoztató tudományos gyermeknapon vehetnek részt a kíváncsi gyerekek. A Mobilis gyermeknapi rendezvényén a hagyományos, kreatív tudományos-kézműves foglalkozások mellett a biztonságos közlekedés játssza a főszerepet.

 

 

A Kaméleon Színjátszó Egyesület színjátszó találkozót szervez május 29-30-án a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra park 1.). A rendezvény programját a különböző korcsoportok által bemutatott előadások adják. A belépés díjtalan.

A Győri AC május 30-31-én 10 órától rendezi meg a Birkózó Junior Magyar Bajnokság és Nemzetközi Utánpótlás Kötött- és Szabadfogású Sillai László Emlékgálát . A világbajnok emlékét ápoló gálának a Molnár Vid Bertalan Művelőési Ház ad otthont.

„Mester és tanítványa” címmel kiállítás nyílik május 27-én 17 órakor a Marcal Étteremben. A bor és a természet titka jegyében Simon M. Veronika és Kéri Maja székesfehérvári alkotók a közös kiállításon mesélnek alkotásaikról. A kiállítás augusztus 2-ig látogatható.

Szent Benedek és a bencés spiritualitás címmel nagyszabású időszaki kiállítás nyílt a Pannonhalmi Apátsági Múzeumban (Vár 1.), a Ferenc pápa által meghirdetett, a keresztény szerzetességet középpontba állító, Megszentelt Élet Évéhez kapcsolódóan. A tárlat szeptember 30-ig látogatható. A kiállításon bemutatásra kerülő, gazdagon díszített, 83 cm magas Adelheid-kereszt egyike a legnagyobb fennmaradt, drágakövekkel és gemmákkal kirakott kereszteknek.

Bácsay Péter, Svájcban élő magyar festőművész jazz-zenészekről készített portréiból összeállított kiállítása nyílt a Pannonhalmi Apátsági Múzeum konferenciatermében (Pannonhalma, Mátyás király u. 1-3.)

 

 

Új emlékkiállítás nyílt Boldog Apor Vilmos ünnepére a Püspökvárban (Káptalandomb 1.) A kiállítás Boldog Apor Vilmos vértanúságának állít emléket: bemutatja életét, tevékenységét, megidézi áldozatát és vértanúhalálát. A püspök naplórészletei mellett tárgyi emlékek, dokumentumok, zene, fényhatások és különböző audiovizuális eszközök segítségével elevenítik fel Apor püspök vértanúságig menő életáldozatát. A kiállítás szeptemberig látogatható.

 

 

Látószög címmel kiállítás nyílt Fülöp Péter fotóiból a VOKE Arany János Művelődési Házban (Révai u. 5-10.). A tárlat június 3-ig látogatható.

Goethe Institut TRANS/ZIT '89 vándorkiállítás nyílt a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában (Baross Gábor u. 4.). Csoportos látogatás igényét előre kell jelezni Nagy Mária olvasószolgálati csoportvezetőnél (96/328-022, nmaria@mail.kkmk.hu). A kiállítás május 31-ig látogatható. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola végzős növendékeinek kiállítása nyílt a Rómer múzeumban.

„Szeretem Győrt fa” díszítésére várnak mindenkit minden nap a Látogatóközpont elé. A két éve kezdődött hagyományt folytatva, a szalagokra írt rövid üzenettel bárki elmondhatja, miért szereti Győrt. A szalagokat a Látogatóközpontban lehet kérni augusztus 31-ig.

Germán Fatime grafikusművész kiállítása várja az érdeklődőket a PAMOK Hét Szabad Művészet Szentélye Galériájában.

Kiállítás nyílt a Győri Alkotók Napóra Egyesülete alkotásaiból a Pinnyédi Művelődési Házban. (9025 Győr, Napfény u. 1.)

Egyiptom címmel, Magyarósi Péter fotóművész kiállítása nyílt a Gyirmóti Művelődési Házban.

A Rómer Múzeumban a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér új időszaki kiállítása nyílik: A barátságról… Cica dolgok, embereknek címmel. A tárlat május 31-ig látogatható.

A Szerzetes, főpap, hazafi: Széchényi Pál - A nagycenki múmia kutatása című kiállítás látogatható április 19-től a Magyar Ispitában (Nefelejcs u. 3.), a Győri Hittudományi Főiskola gondozásában. A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg.

A Magyar Üvegművészeti Társaság csoportos kiállítására várják az érdeklődőket a Hefter Üveggaléria és Studióban. (Pannonhalma, Tóthegy utca 11.). A kiállítás június 21-ig látogatható, kedd-vasárnap 10-17 óra között.

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×