Áll a víz az alsó rakparti úton - fotók!

Áll a víz az alsó rakparti úton - fotók!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, pénteken reggel lezárták a Petőfi híd alatti parkolót és a Móricz Zsigmond alsó rakpartot. Fotókon mutatjuk, mekkora a vízszint.

Árhullám halad végig a folyóinkon, ez a Rába, illetve a Mosoni-Duna vízszintjét is befolyásolja. Az áradás miatt péntek reggeltől lezárták a Petőfi híd alatti parkolót, valamint a Móricz Zsigmond alsó rakparti út Kossuth híd alatti szakaszát, ugyanis az utat már hajnalban elérte a Mosoni-Duna vízszintje.

 

 

Ahogy a képek is mutatják, a folyó kilépett a medréből, és ellepte az úttestet, a Kossuth híd alatt jelenleg is áll a víz. Ez a gyalogos forgalmat nem befolyásolja, a járdán el lehet haladni. Az áradás látványa sok nézelődőt vonz a rakpartra.

 

 

Lehetséges közlekedési útvonalak:

A Révfalu – Belváros közötti forgalmat a Széchenyi híd és a Jedlik híd felé terelik, így aki az Árkád jelzőlámpás körforgalomtól autózik Révfalu irányába, haladjon tovább a Széchenyi hídon és a Szövetség utcán át hajtson Révfaluba.

Aki Révfaluból szeretne autózni a Belváros irányába, a Rónay Jácint út helyett az Egyetem felé autózzon a Jedlik híd felé.

A rakpart lezárása csak kis mértékben érinti a menetrend szerinti autóbuszok útvonalát: a lezárás miatt az alsó rakparti út helyett a Dunakapu téren keresztül közlekednek az autóbuszok, megállóhelyet is biztosítva a téren.

 

 

A lezárás érinti a Kossuth híd forgalmát is, oda csak az autóbuszok, valamint a Káptalandombi, Jedlik Ányos utcai gyalogos-zónába engedéllyel behajtók autózhatnak be.

A Kossuth hídon a gyalogos és kerékpáros forgalom korlátozás nélkül közlekedhet.

Fontos információ még, hogy a Móricz Zsigmond alsó rakparton a lezárás csak Kossuth híd alatti szakaszát érinti jelenleg. A rakparti út melletti parkoló használható, elérhető – a zárás nem érinti!

 

Fotók a cikkben: Czika László Balázs

A galéria képeit készítette: Beledi Márta

Csatolt galéria: Áradás Győrben - Beledi Márta fotói
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×