Már kapható a világ első hajtogatható okostelefonja

Már kapható a világ első hajtogatható okostelefonja

A Samsung, az iPhone, a Huawei, LG évek óta ezzel kísérletezik, de a mobilpiacon gyakorlatilag ismeretlen cég meg is csinálta. Működik, árusítják.

 

Széthajtható fedelű telefon senkinek nem ismeretlen, a technikai kihívást az okostelefonok esetében a rugalmasan hajlítható kijelző, illetve az akkumulátor sérülékenysége jelentette.

A FlexPai nevet kapott készüléket a vékony és rugalmas érzékelőket és képernyőket készítő Royole gyártja. Székhelyük Fremontban, Kaliforniában van, de az árusítás Kínában indul, s csak utána hajózik nemzetközi vizekre a készülék.

A 7,8 hüvelykes okostelefon 180 fokban nyitható, egy mozdulattal nagykijelzős táblagéppé lehet hajtani és vissza, könnyen zsebre vágható telefonná.

A cég egy San Franciscó-i rendezvényen mutatta be a sajtónak a FlexPai-t, ami csakugyan működik is, nem holmi prototípus.

Az 1920 x 1440 pixel felbontású, rugalmas AMOLED kijelző alatt 2,8 GHz-es, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon processzor, valamint szokványos 3800 mAh-s akkumulátor húzódik meg.

Fényképezni egy 20 és egy 16 megapixeles, f/1,8 rekeszértékű kamerával lehet. Jack csatlakozója nincs, Type-C USB portja van.

A szoftvere egzotikusan hangzó Water OS, ami Android 9.0-ra épül.

Az extrém újdonságnak szépen megkérik az árát: a weboldalukon előrendelhető készülék 128GB-os változatban 1388, 256GB-osban pedig 1539 euróba kerül.

Forrás és fotó: hirado.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×